Belföld | marketing stratégia
2012. október 24. 14:13

Itt már mindet meg lehet tenni következmények nélkül?

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata 33. § (1) bekezdése alapján kérdést kívánok intézni polgármester úrhoz a 2012. október 25-ei Közgyűlésen Itt már mindet meg lehet tenni következmények nélkül? – címmel.

Kérdésem a 2012. szeptember 13-án Közgyűlés által elfogadott marketing stratégiában előírtak betartására vonatkozik.

Veszprém MJV Közgyűlése arról döntött, hogy a marketing stratégiában elfogadott logót védjeggyé kívánja formálni, mindez kiemelt fontosságú célként lett meghatározva. Ennek elengedhetetlen feltétele az arculati elemek mindenikre kiterjedő egységes használata.

Az előterjesztésnek része volt az MKB KC -vel kötött szerződés előbbi elvárásoknak megfelelő módosítása is. (Bennfentesek szerint az új mezek már a testületi döntés előtt elkészültek.) A mezeken a Veszprém felirat fölött koronát imitáló sárga vonal, egy-egy piros és zöld négyzetet követően sárga négyzeteknek kellett volna elhelyezkedniük. Ehhez képest meglepetésre az éppen soron következő kézilabda mérkőzésen nem az előírtaknak megfelelő, hanem attól eltérő fehér logó szerepelt.

De nem csak itt. Az önkormányzat ’56-os szabadságharc és forradalom évfordulójának ünneplésére készített plakáton, meghívón sem az elfogadott színű, hanem a fehér logó szerepelt.

Nem tudom, mi az oka mindennek. Talán elfogyott a színes festék a plakátot, mezeket készítő cégnél? Vagy talán a plakátkészítést és mezfestést megrendelők nem ismerték a közgyűlési döntést? Vagy éppen fordítva. A közgyűlési döntést előkészítők nem látták a már megrendelt anyagokat?

Mindezek alapján kérdezem polgármester úrtól:
Mi értelme a Közgyűlési döntéseknek, ha azok nem tartják be? Vagy „Itt már mindent meg lehet tenni következmények nélkül?”


Üdvözlettel:
Hartmann Ferenc