mszp.hu | Belföld
2024. február 05. 11:39

Iványi Gábor támogatja az MSZP kezdeményezését a közös indulásért

Iványi Gábor támogatja az MSZP kezdeményezését a közös indulásért
A június elején megrendezésre kerülő önkormányzati és európai parlamenti választások alkalmával kiemelten fontos lesz az ellenzék együttműködése, hiszen csak így lehet üzenetet küldeni az uniónak: Magyarországon van akarat a változtatásra. Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke Iványi Gábor lelkésszel, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület elnökével beszélgetett a választások fontosságáról.

Idén, június 9-én egy napon kerül megrendezésre az önkormányzati és az európai parlamenti választás, ezt pedig Orbán Viktor nem véletlen alakította így. A miniszterelnök célja az ellenzék szétzilálása, ha pedig valaki ismeri a kormányfő és a Fidesz természetét, az Iványi Gábor, hiszen a református lelkész és közössége is számtalanszor került már a propagandagépezet célkeresztjébe.

Kunhalmi Ágnes szerint nagy tétje van az idei választásoknak, ezért külön megköszönte Iványi Gábornak azt, hogy támogatja az MSZP kezdeményezését az ellenzéki pártok közös indulásáért. A párt ugyanis kampányt indított, március 15-ig legalább százezer aláírást szeretnének összegyűjteni, ezzel meggyőzve a többi ellenzéki pártot a közös indulásról. Ez ugyanis a jövőbeni változások alapja, melyet meg kell teremteni egy új szociális Magyarország létrehozására.

Iványi Gábor szerint az egész világ azt harsogja, bizonyos ügyekben össze kell fogni akkor is, ha különböző gondolkodásúak az emberek. A jelenlegi, összezsugorodott világban ahhoz, hogy mindenki békében, emberhez méltó körülmények között élhessen és nevelhesse fel gyermekét, össze kell fogni. Ahhoz, hogy hazánk megmaradhasson az unióban és visszaszerezze becsületét, az ország iránti tiszteletet, ahhoz szükség van arra, hogy látszódjon, vannak Magyarországon olyan emberek, akik összefognak a jó ügyek mentén. 

A református lelkész kiemelte, nem az a fontos, hogy valaki felett győzelmet arassanak az emberek, hanem hogy valamiért, valaminek az érdekében győzzenek. A magyarok pedig nem csak politikai tekintetben vannak kettéosztva, hanem a lehetőségek terén is. A társadalom egyik fele ugyanis tengődik, nagyon rossz körülmények között él, míg a másik fele sosem látott jólétben dőzsöl. 

Európának azt kell sugallni, van tartalék ebben az országban, ezért is fontos a közös indulás, hogy megmutassuk, bár sok különféle gondolkodású párt és ember van, abban mindenki egyetért, hogy Európa mindannyiunk közös hazája. Azok az értékek, melyekre 2004-ben önként igent mondtunk, még mindig jelen vannak, és nem tiszteletet követelünk, hanem tiszteletet mutatunk és akarunk kiérdemelni azzal, hogy össze tudunk fogni a jó ügy érdekében, mondta el Iványi Gábor.

Kunhalmi Ágnes szerint tehát fontos, hogy az ellenzéki szavazók ne adják fel, küzdjenek, az MSZP is erre bíztat mindenkit és nem akkor kell baloldalinak lenni, amikor minden rendben megy, hanem akkor, amikor semmi sincs rendben.

Iványi Gábor kiemelte, fontos, hogy minden különbözőség ellenére közös értékeket fel tudjon mutatni az ellenzék, ez az érettség jele. Meg kell mutatni, hogy ki tudunk állni azért, hogy Magyarországnak legyen jövője és az utódok jobb világban élhessenek.

Kapcsolódó párttagok