2011. szeptember 06. 13:24

IX. Megyei Szoci – Party

Szombaton rendezték meg a IX. Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szoci – Partyt Vásárosnaményban.

A hagyományoknak megfelelően a családi napon most is a megye minden választókerülete szép számmal képviseltette magát. Az egész napos programok széles körben igyekeztek kielégíteni a résztvevő kicsik és nagyok igényeit egyaránt, ahol a közel 1000 fő politikai előadásokon, fórumokon, kulturális és egyéb szórakoztató eseményeken vehetett részt.

Kéri László, politológus is meghívott előadó volt az eseményen, aki mind a kormányzat, mind az ellenzékben politizálók helyzetét elemezte az elmúlt másfél év tükrében, és beszélt a lehetséges irányvonalakról.

Az eseményre meghívták Mesterházy Attilát, az MSZP országos elnökét is, akinak részvételével egy átfogó Kelet–Magyarország Program elfogadása indulhatott el a régió négy megyéjének összefogásával.

A közös kiáltványt Dr. Veres János, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök, Gúr Nándor, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök, Csige Tamás, Hajdú-Bihar megye ügyvezető alelnöke személyesen írták alá a politikai fórumon, mellette a kiáltványt Boldvai László, Nógrád megyei elnök is aláírta, aki hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen részt venni a rendezvényen.

Az eseménnyel párhuzamosan a Megyei Szervezet sajtótájékoztatót is rendezett, ahol a régió szocialista politikusai Mesterházy Attila pártelnökkel együtt „narancsos buktával” várták a sajtó képviselőit. A sajtó előtt a vezető politikusok hangsúlyozták, megértek az őszi események, a Fidesz ígéretek nem teljesültek, és az embereket becsapottá, kiszolgáltatottá tették. A régió politikusai felhívták a „nyomorban” élők figyelmét is, hogy jöjjenek ki velük az utcára, és hallassák összefogással a hangjukat, ami eddig nem hallatszott el Budapestre, azt meg kell hallja a kormány.

A politikai programokkal párhuzamosan a további felhőtlen szórakoztatásról maguk a választókerületek kulturális műsoraikkal gondoskodtak, míg a délután folyamán meghívott vendégelőadók szórakoztatták a tömeget. Közben a gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, arcfestést rendeztek, és emellett egészségügyi szűrővizsgálatokat is tartottak.