mszp.hu | Belföld | évnyitó közlemény
2018. augusztus 31. 13:23

IX. Nemzeti Tanévnyitó: fizika, kémia, biológia kuka, a lényeg, hogy a diák megfelelően tudjon tisztelegni

IX. Nemzeti Tanévnyitó: fizika, kémia, biológia kuka, a lényeg, hogy a diák megfelelően tudjon tisztelegni
Kásler miniszter 9 év fideszes rombolás után, nemzetünk ismételt felemelkedését várja az új Nemzeti Alaptantervtől. Ennek érdekében az önálló biológia, fizika és kémia oktatást megszüntetik, de helyette a diákok megtanulnak majd állóhelyben fordulatokat végezni és megfelelően viselkedni a Vigyázz!, Pihenj! parancsszavakra.
Így készíti fel az Orbán-kormány a fiatalokat a XXI. századra, az önálló életkezdésre? Ezek a képességek mind elengedhetetlenek például egy állásinterjún?
 
Kásler Miklós jó fideszesként persze elhárítja magáról a felelősséget, hiszen szerinte a magyarság „szellemi energiájának” minősége nem függ a kormánytól. Az csakis a „gyarapodó családjainktól, elhivatott pedagógusainktól és reményteljes ifjúságunktól függ.” Ennek tudatában nem sok jóra számíthatunk, hiszen a családok majdnem fele a létminimum alatt él, az elhivatott pedagógusok tömegei hagyják el az iskolákat, a reményteli ifjúság 600 ezer tagja pedig a „hanyatló” nyugat felé veszi az irányt.
 
Az Orbán-kormány üzenete egyértelmű: csak parancsra menetelő embertömegekre van szüksége. Olyanokra, akik tiszteleghetnek a fővezérnek a hazafias érzelmek modernkori szentélyeiben, a focistadionokban.
 
MSZP