pécsistop/mszp.hu | aláírásgyűjtés
2014. december 18. 13:34

Januártól Fodor Ibolya lemondásáért gyűjt aláírásokat az MSZP

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP Pécsen abban a választókörzetben januártól, ahol Fodor Ibolya lett önkormányzati képviselő. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő szerint a lépéssel rákényszeríthetik a hazaárulózással és sikkasztási ügyével az országos hírekbe került Fodort a lemondásra. Gulyás Emil képviselő a közgyűlés lehetőségeit taglalta a lemondatás kapcsán.

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP a pécsi 18. választókerületben januártól, hogy megkérdezzék a választókat, Fodor Ibolyának le kell-e mondania képviselői mandátumáról. A gyűjtést azért indítják el, mert a szocialisták december 11-ei felszólítására egy hét alatt sem mondott le Fodor Ibolya.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselő elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a pécsi közgyűlésben helyet foglaló összes párt felkérte a lemondásra Fodort, majd röviden összefoglalta a friss önkormányzati képviselő munkásságát a hazaárulózástól a sikkasztási ügy napvilágra kerüléséig.

Tóth Bertalan kifejtette, mivel a lemondás még nem történt meg, ezért indítják el az aláírásgyűjtést abban a választókerületben, ahol Fodort megválasztották. A gyűjtés a karácsonyi időszakra tekintettel januártól indítják, és arra fognak rákérdezni a választópolgároknál, hogy le kell-e mondania Fodornak a mandátumról. "Partnerként tekintünk az összes pártra a közgyűlésből, mert látszik, hogy a lemondatás már közös érdek, és lehetőséget szeretnénk adni Fodor Ibolyának, hogy lemondása után újra megmérethesse magát" - tette hozzá Tóth.

 

Fotó: Pécsi STOP

Gulyás Emil önkormányzati képviselő a közgyűlés lehetőségeit taglalta a lemondás kapcsán - erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat. Az MSZP pécsi vezetője szerint a legjobb az lenne, ha Fodor Ibolya magától válna meg mandátumától, de ha ez nem történik meg, akkor a közgyűlés bármely tagjának lehetősége van az önkormányzati törvény vonatkozó passzusa alapján összeférhetetlenség miatt lehet eljárást kezdeményezni. Gulyás hozzátette, reméli, hogy mindegyik párt melléáll a kezdeményezésnek.

A képviselő elmondta, Fodor Ibolya miatt is csúszott a képviselőtestület megalakulása az egy pécsi szavazókörben megismételt választás mellett. A KÉK egyesület vezetője ugyanis több hétig nem volt hajlandó semelyik választási bizottsági ülésre elmenni, ahol nyilatkoznia kellett volna arról, hogy a szavazatszámláló bizottság önkormányzat által delegált tagja a férje lenne - magyarázta Gulyás, és hozzátette, ebben az ügyben az MSZP az alkotmánybíróságig elment.

A szocialisták pécsi vezetője szerint, ha a közgyűlés többséggel megszavazza Fodor összeférhetetlenségét, akkor egy-két hónapon belül meg lehet fosztani a mandátumától a KÉK egyesület vezetőjét.

A sajtótájékoztató végén Tóth Bertalan még elmondta, aláírásgyűjtésük bejelentett lesz és meg fog felelni az összes formai követelménynek.