mszp.hu | Belföld | Red Bull Air Race
2018. június 12. 11:54

Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!

Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!
A Red Bull Air Race programsorozat budapesti fordulója minden évben nagy indulatokat kavar a fővárosban. Hosszú, több hétig tartó lezárások kísérik a repülőnapot, ami minden évben megbénítja a II. kerület belső területeinek forgalmát, dugókat, környezeti károkat, hatalmas zajterhelést okoz a városnak.
Tudomásul véve a látványosság idegenforgalmi értékét, figyelembe véve azt, hogy nagyon sok fővárosi polgár is kilátogat a rendezvényre, elfogadjuk, hogy egy ekkora városban képesnek kell lennünk együtt élni nagyon sokféle eltérő igénnyel.
 
Ugyanakkor a Red Bull-lal kötött megállapodás nem kompenzálja az okozott fennakadásokat, kellemetlenségeket és károkat. A fővárost vezető Fidesz ugyanis nem gazdálkodik jól a közösség vagyonával: nevetségesen alacsony ellenszolgáltatásért adja át a területhasználati jogokat a Red Bull világcégnek, miközben lenne lehetőség érdemi, az okozott terheléssel arányos díjfizettetésre is.
 
Ahogy a budapestiek együtt élnek a rendezvénnyel, úgy a világcéggel is méltányos alkut kellene kötnie a fővárosi polgárok nevében eljáró önkormányzatnak. Valamiért az önkormányzati vezetők azonban nem ezt teszik, helyette fillérekért árusítják ki a budapestiek nyugalmát.
 
Ezért kezdeményezzük, hogy ha már a város aktuális vezetése felelőtlenül gazdálkodik a közös vagyonnal, a Red Bull járuljon hozzá saját elhatározásából a budapesti közterület fejlődéséhez.
 
Az Air Race-ből eredő előnyök, a Red Bull márka fényesen tartása bőven jár annyi előnnyel és bevétellel, hogy a világcég hozzájáruljon fővárosi közterületek fejlesztéséhez. A teljesség igénye nélkül a Szövetség a II. kerületért frakció vezetőjeként kezdeményezem, hogy a cég kezdjen tárgyalást az alábbi fejlesztési lehetőségek megvalósításáról: a II. kerületi Nagy Imre téri játszópark felújítása, ivókutak és XXI. századi minőségű, modern nyilvános illemhelyek létesítése, illetve ezek költségeinek biztosítása a budai belvárosban, graffiti-mentesítés támogatása Budapesten.
 
Azt nem tudjuk, miért nem gazdálkodnak Budapest közös vagyonával annak felelősei az elvárható színvonalon, de a Red Bull még megmutathatja, hogy érti a fővárosiak terheit, és kompenzálja Őket.
 
Éppen ezért a mai napon levélben kerestem meg a cég magyarországi illetékeseit, akiknek várom egyértelmű válaszát!
 
Őrsi Gergely
a Szövetség a II. kerületért frakcióvezetője, 
az MSZP budapesti alelnöke

Kapcsolódó párttagok