Javaslat Havasi Bertalannak

Havasi Bertalan (Orbán Viktor sajtófőnöke) szerint nem volt semmiféle kátyúzás az oligarcha-esküvő miatt a Tiborcz-tanyára vezető úton. Orbán megmondóemberét ugyanúgy nem érdekli a valóság, mint a főnökét. Nem érdekli, hogy a helyiek is, és fényképek is alátámasztják a kátyúzás tényét.

Viszont javasoljuk, hogy ha már a miniszterelnököt és stábját ennyire nem érdekli a valóság, Havasi adjon ki egy közleményt a következő szövegel:

Orbán Viktor kormányzása alatt határozottan nem történtek meg a következők: Nem vezettünk be negyven új adót, és igazságtalan adórendszert, nem indítottuk el a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitikát. Nem nyúltuk le a magán-nyugdíjpénztári vagyont, nem játszottuk ki az állami földeket a haverjainknak, nem szavaztuk meg a rendszerváltás óta a legnagyobb központilag szervezett tolvajlást: a trafikmutyit.

Nem hurcoltuk meg a rokkantakat, nem hagytuk a devizahiteleseket az árok szélén, nem döntöttük be átgondolatlan kijelentéseinkkel a forintot.

A mi kormányzásunk alatt nem szűntek meg munkahelyek, nem indult meg soha nem látott mértékben a külföldi kivándorlás, nem szakadtak szét családok. Mi sosem néztük bohócnak vagy konyakozósoknak a pedagógusokat, vak komondorról sem hallottunk soha.

Nem hamisítottunk híreket a közmédiában, nem takartunk ki senkit a képernyőről, nem félemlítettünk meg senkit, és nem is rúgtunk ki senkit politikai meggyőződése miatt. És nem síboltunk ki milliárdokat a közmédia segítségével saját, baráti cégeinknek.

Nem vettünk MOL-részvényeket, nem adtunk közpénzt a Közgépnek, és képviselőink nem vettek fel dupla költségtérítést, ahogy semmiféle baltás gyilkost sem adtunk ki senkinek, hogy belőle nemzeti hős legyen.

Nem restauráljuk a rég letűnt Horthy-korszakot, nem kíséreltünk meg Tormay Cécile-ről utcát elnevezni, a Wass Albert kultuszt pedig erőltetetten feltámasztani.

Akik pedig ezek miatt a nem létező ügyek miatt az Orbán-kormány leváltását követelik, üzenjük:
nem ezek azok a droidok, akiket keresnek!

Török Zsolt
szóvivő