DK együttműködés
2013. szeptember 10. 12:55

Javaslatok

...a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció közötti lehetséges választási együttműködésre.

Tovább a dokumentumhoz >>>

 

  1. Aláíró felek a Köztársaság újjáépítése, a jogállam újrateremtése, a demokratikus viszonyok helyreállítása érdekében, az Orbán-kormány leváltásának megalapozásáért választási és politikai együttműködést kötnek. A választási együttműködést megkötő felek vissza kívánják adni a képviselet szó eredeti értelmét és a politika becsületét Magyarországon. Az együttműködés alapja a közösen vállalt politikai értékrend és célrendszer, valamint az ehhez szükséges politikai programelemek közös elfogadása.

 

  1. Felek kijelentik, hogy a 2014. évi országgyűlési és önkormányzati választásokra egyaránt vonatkozó együttműködés megszervezésén dolgoznak. Közösen elfogadott célok és politikai program alapján együttműködésre törekszenek a 2014. évi országgyűlési választáson, valamint az önkormányzati választáson a fővárosi, megyei és városi szintű megmérettetéseken egyaránt. Az együttműködés alapja a közös értékrend és a közös politikai programpontok területi szinteken is.

 

  1. A 2014. évi országgyűlési választáson az országos listán az 1-10. tartományban egy „listás” országgyűlési képviselőjelölt, valamint a 11-30. tartományban egy „listás” országgyűlési képviselőjelölt jelölését engedi át a Demokratikus Koalíciónak.

 

  1. Az MSZP a választási együttműködés keretében a Demokratikus Koalíció részére az alábbi négy egyéni választókerületben biztosítja a jelölés lehetőségét figyelembe véve az MSZP-Együtt-PM megállapodást. További egyéni választókerületek átadása a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM kétoldalú megállapodása esetén lehetséges csak (az Együtt-PM 31 evk-jára vonatkozóan).  

 

Választókerület

Választókerület központja

Baranya 03. evk

Mohács

Somogy 03. evk

Marcali

Zala 02. evk

Keszthely

Budapest 03. evk

Budapest XII. kerület*

 

  1. Mind az országos listán biztosított két hely, mind az egyéni választókerületek képviselőjelöltjei tekintetében, figyelemmel az Orbán-rendszer leváltásához szükséges szavazatmaximalizálásra, valamint arra a tényre, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai 2011-ben távozásukkal az MSZP több helyi és megyei szervezetében máig is ható konfliktust okoztak előzetes egyeztetés szükséges a jelöltek személyéről.

 

  • Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországgal történt előzetes megállapodás alapján.