mszp.hu | Belföld
2019. május 21. 21:32

Jávor Benedek mandátumához kérte támogatóik aktivitását Ujhelyi

A vasárnapi EP-választáson való részvételre buzdított Ujhelyi István: minél többen menjenek el szavazni, hogy legkomolyabban dolgozó magyar EP-képviselőtársa, Jávor Benedek ismét mandátumhoz juthasson.
Az MSZP és a Párbeszéd közös európai listája olyan Európát szeretne, amelyben az európai pénzek az emberek fizikai és jóléti biztonságával foglalkoznának - szögezte le ceglédi utcafórumán Ujhelyi István. Hozzátette, tisztában van vele, hogy Pest megye mennyit küzd azzal, hogy Budapesttel egy régióban található, de ennek ellenére is több mint 500 milliárd forintnyi támogatás érkezett ide az Európai Unióból.
 
Az MSZP EP képviselőjeként arra tett fogadalmat, azért fog küzdeni, Magyarország ne veszítsen uniós forrást az Orbán-kormány miatt. Emlékeztetett arra, az elkövetkezendő hónapokban születik döntés az Európai Unió költségvetéséről. Kérdéses, Orbán Viktor hogyan lesz képes Európa ellenzéki táborában ülve Magyarország érdekeit képviselni az uniós intézményekkel folytatott tárgyalásokon. Kiemelte, a magyar érdekek képviseletére sokkal több lehetősége lesz személy szerint neki is a nagy európai szocialista pártcsalád tagjaként.
 
Ujhelyi azt kérte támogatóiktól, segítsék őket még több mandátumhoz, hogy a Párbeszéd politikusa, Jávor Benedek az egyik legaktívabb, legkomolyabb munkát végzett EP-képviselő ismét az Európai Parlament tagja lehessen. Ehhez nem kell mást tenni, mint május 26-án szavazzanak az MSZP-Párbeszéd Szociális Európát akaró közös listájára. Mert azok fognak szavazni, akik vasárnap elmennek és döntenek. “Hívják fel az ismerőseiket, szóljanak az összes rokonnak, barátnak, akiknek elegük van ebből a rendszerből, hogy szavaznunk kell. Bent kell tartani Magyarországot az Európai Unióban: kellenek olyan képviselők, akik azt gondolják, ez jelenti a hazaszeretet” - állapította meg Ujhelyi István.
 
 

Kapcsolódó párttagok