Jelölőgyűlés és mandátumok éjszakája

Jelölőgyűlést tart a kormányváltó Összefogás (MSZP, Együtt, DK, PM, Liberálisok) két miskolci országgyűlési képviselőjelöltje, Nagy-Korsa Judit (1. vk.) és dr. Varga László (2. vk.) február 17-én, hétfőn, 17 órai kezdettel Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában (Görgey Artúr utca 5.)

Az érdeklődők itt megismerkedhetnek a két jelölttel, s aláírásukkal ajánlhatják is őket. Ez utóbbit napközben természetesen az MSZP Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumában is megtehetik.

Másnap, február 18-án szervezi meg az Összefogás a mandátumok éjszakáját. Ha valakinek az időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy napközben írja alá az ajánlóíveket, akkor azt kedden akár éjfélig is megteheti: 8 és 24 óra között várják a választópolgárokat az MSZP Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumában.

Mint ismert, az országgyűlési képviselőjelölteket az új választási szabályok szerint már nem ajánlószelvényük (közkeletűbb elnevezésük szerint kopogtatócédulájuk) leadásával ajánlhatják a választók, ilyen szelvény most már nincs is.

Jelölt akkor lehet valaki, ha a helyi választási iroda által kiadott ajánlóíveken sikerül összegyűjtenie legalább 500 választópolgár érvényes ajánlását. Ha ez megtörtént, a területileg illetékes választási bizottság nyilvántartásba veszi, mint országgyűlési képviselőjelöltet.

Az Összefogás miskolci jelöltjeire az MSZP Corvin u. 9. szám alatti irodájában a hét többi napján is leadhatják ajánlásukat a választópolgárok, szerdán és csütörtökön 8 és 16 óra, pénteken 8 és14 óra között.