mszp.hu | Belföld | Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vita
2014. március 18. 17:40

’Jelölti vitát kezdeményeztünk’

Dr. Helmeczy László, a kormányváltó erők nyírbátori képviselőjelöltje nyilvános jelölti vitára hívta dr. Simon Miklóst, a Fidesz - KDNP képviselőjelöltjét és dr. Kiss Sándort, a Jobbik jelöltjét.

A képviselőjelölt keddi sajtótájékoztatóján a kampánnyal kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy kormánypárti plakátokkal tele van a megye, bármelyik körzetben járunk.  A képviselő azt állította, a törvényben meghatározott összeget is túllépve, de még a Fidesz által alkotott jogszabályokat is naponta megszegve kampányolnak a kormánypárti képviselők.

Rájuk nem vonatkoznak a törvények? – tette fel a kérdést, és folytatta: úgy tűnik, nem nagyon, hiszen hat éve bújik mentelmi joga mögé választási ellenfele, dr. Simon Miklós is. A politikus a jelölti vitáról szólva elmondta, hogy a balkányi rádió kezdeményezésére indították el a szervezést, amire minden parlamenti párt képviselőjelöltjét meghívták. Jómagam minden jelölti vitán részt fogok venni - hangsúlyozta dr. Helmeczy László.

Hallunk olyan hangokat, hogy valaki részt kíván venni, valaki nem. Aki a politikai ellenfeleivel nem mer kiállni egy nyilvános vitára, hogyan akar kiállni a térség érdekében? – tette fel a kérdést. A gyávaság és bujkálás nem előnyös képviselőjelölti magatartás. Akinek a helye üresen marad, annak is ott lesz a neve, hadd lássa a választó, ki a gyáva! Egy ilyen fórum azt a célt is szolgálja - mondta, - hogy a választó döntését elősegítsük a szavazás napja előtt.

A vita helyszínei  és időpontjai:
2014. március 19. szerda 17.30 Nagykálló, Városi Sportcsarnok
2014. március 20. csütörtök, 17.30 Újfehértó Rió - ház
2014. március 21. péntek, 17.30 Nyírbátor, Kulturális Központ, Színházterem