Belföld | agrárkamara Győrffy Balázs közlemény
2013. október 31. 07:54

Jó hírünk van Győrffy Balázsnak

Az agrárkamara fideszes elnöke legutóbb a zöldség és gyümölcstermelőkkel együtt lobbizott az európai rekordáfa csökkentéséért, most a húsosokkal teszi ugyanezt. Győrffy Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselője konkrétan azt szeretné, ha a jövő évi adótörvényekbe bekerülne a húsáfa 22%-os csökkentése.

Az elmúlt években folytatott adópolitikájával a Fidesz óriási kárt csinált nem csak a családoknak, a munkavállalók tízezreinek munkát adó agráriumnak is. Ezt ma már egyes országgyűlési képviselőik is belátják. Kicsit furcsa ugyan, hogy mindig épp amellett a szektor mellett áll ki, amellyel tárgyalásban volt, de sebaj: örömteli, hogy az agrárkamara fideszes elnöke is közéjük tartozik.

Mivel ma már az összes nagy agráripari ágazat a 27%-os áfakulcs 22%-os csökkentését követeli a kormánytól, és a magyar családok megélhetése is csak az alapvető élelmiszerek árának nagyarányú csökkentésével könnyíthető érdemben, jó hírünk van Győrffy Balázsnak: hangzatos közlemények kiadása helyett elég annyit tennie, hogy az MSZP által benyújtott, az alapvető élelmiszerek áfáját 22%-kal csökkentett javaslatát elfogadtatja a saját frakciójával.

Gőgös Zoltán,
a mezőgazdasági bizottság alelnöke