mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014
2014. október 03. 11:53

Jó munkához idő kell! Mennyi?

A Tócóskert legsűrűbben lakott és legforgalmasabb területén évtizedek óta áldatlan  állapotok vannak a parkolás és gyalogos közlekedés terén. Az itt élő lakók többször kezdeményezték az új parkolóhelyek kialakítását, sokszor felelevenítették azt, hogy a lakótelep megépítésekor ide is a Tócóskert térihez hasonló parkírozó volt tervezve, de annak megvalósítását a lakók tiltakozása ellenére az üzleti érdekek felülírták. 

Nehezíti a helyzetet és a lakók számára elfogadhatatlan, hogy a nagy felhajtással bejelentett parkoló bővítés, amit már a kampány során készre is jelentettek, hetek óta áll, bosszantja a helyi lakókat és nehezíti a közlekedhetőséget.

Szerintünk senki nem mondhatja azt, hogy ehhez a „jó munkához” idő kell, mert a lakosok csak a tátongó gödröket nézik, a munka pedig áll.
Esőzés esetén a felgyülemlett csapadékvíz, a bokáig érő tócsák kerülgetése a jellemző, amit az okoz, hogy a csatornavíz elvezetők nincsenek karbantartva. Lassan már fák nőnek ki a csatornaszemekből és el vannak dugulva.

Több városrész hasonló problémákkal van „megáldva”, ami jól tükrözi a jelenlegi városvezetés felfogását.

A városüzemelés nagyon sok területén az igazi megoldáshoz nem pénz kell, hanem több odafigyelés és a lakosság iránti tisztelet. Megengedhetetlen, hogy a meglévő rendszereink gondatlanság miatt nem működnek, ilyen és tipikus ez az eltömődött csatornahálózat is, de a város több területén ilyenek a belvíz- és csapadékvíz elvezető árkok is, a töredezett balesetveszélyes járdáink, parkjaink, játszótereink.

A városüzemelés új szemléletet igényel, a jogos lakossági igényeket nem szabad azzal a bűvös szóval leseperni az asztalról, hogy nincs rá pénz. A városüzemelésnek nem a polgármesternek és a hivatalnak kell megfelelnie, hanem a lakosság érdekeit kell képviselnie.

Hosszú évek óta csak csökken a városüzemelésre fordítható figyelem és pénz, miközben jobb szervezőmunkával, nagyobb anyagi forrás biztosításával komfortosabbá, élhetőbbé tehetjük városunkat.


Madarasi István,
polgármesterjelölt    

Somogyi László,
önkormányzati képviselőjelölt