Belföld | magáncsőd KDNP
2013. május 22. 08:36

Jó reggelt kívánunk!

Az MSZP ezúton kíván jó reggelt a KDNP-nek, amely hosszú évek és többéves ígérgetés után végre előállt a maga családi csődről szóló törvényjavaslatával. Az MSZP ugyanezt már 2010 októberében megtette. 

Szomorú, hogy az elmúlt három évben a kétharmad akár napok alatt törvénybe tudta iktatni egy-egy demokráciaromboló elképzelését, de az önhibájukon kívül, jórészt a Fidesz-KDNP-kormány igazságtalan politikájának köszönhetően csődközelbe jutott családok érdekében nem volt képes cselekedni.

Ezek után akár üdvözölhető is lehetne, hogy mintegy két és fél éves lemaradással ugyan, de a kisebbik kormánypárt végre előállt a maga javaslatával. A KDNP tervezetét azonban sajnos nem a „sokáig vártunk rá, de megérte”-érzéssel fogadtuk. A javaslat ugyanis csak a célját tekintve nevezhető jónak. Ami a konkrét tartalmát illeti: több, alapvető hiányosság mellett a legnagyobb baja az, hogy nem szolgál egyetlen, az elmúlt három év jogbizonytalanságának tükrében is elfogadható garanciával sem.

Reméljük, hogy kereszténydemokrata javaslat a családok alapvető védelme érdekében szükséges módosításokkal és lehetőleg még a parlament tavaszi ülésszakán törvényerőre emelkedik. Ha nem, a 2014-es kormányváltás után a magáncsőd intézményének igazságos és méltányos bevezetését az MSZP maga fogja megtenni.

Simon Gábor,

Szekeres Imre,

országgyűlési képviselők