Jó szerencsét! – Komló készen áll a változásra

Egy hét múlva elzavarjuk a Fideszt! – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a közel 200 fős utcai fórumot Szakács László, a kormányváltó erők komlói képviselőjelöltje.

Szakács László ígéretet tett arra, hogy a csökkenthető és megvonható járadék helyett a bányászok ismét tisztes nyugdíjat fognak kapni, hiszen tarthatatlan, hogy a bányászoktól elvették megérdemelt jussukat, és megalázó orvosi vizsgálatoknak vetik alá őket.

A körzet legégetőbb problémái között említette az ipari park fejlesztéseinek elmaradását, melynek következtében nem teremtődtek új munkahelyek, így ezer komlói kényszerült közmunkába. Pécsről menekülnek az egyetemisták, Komlóról menekül mindenki, mint mondta, ezrek hiányoznak a városból.

Szakács László Komló barátjaként konferálta föl Mesterházy Attilát, a kormányváltók miniszterelnök-jelöltjét, aki elmondta, az országot járva mindenhol hasonló problémákkal találkozik: az elszegényedéssel, az egyre növekvő félelemmel és az elvándorlással.

250 ezer új, valódi munkahely, nettó 100 ezer forintra emelkedő minimálbér, lehetőséget kapnak a mikrovállalkozások, hogy a társasági adójukból leírják a bérekre rakódó közterheket, csökkenni fognak az élelmiszerárak, igazságossá tesszük a rezsicsökkentést, 100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit, radikálisan csökkentjük, majd megszüntetjük várólistákat, és felszámoljuk a gyermekéhezést – sorolta Mesterházy Attila a kormányváltók 8 pontját, mely a kormányváltást követően számos, a komlóiakat is érintő problémára kínál megoldást.

A rendezvényt követően a városháza előtt összegyűlt hallgatóság minden tagja felírhatta elvándorolt hozzátartozója vagy barátja nevét egy komlói lakcímkártyára, így kifejezve, hogy hazavárja. Ezt követően mécsest gyújtottak a várost felépítő bányászok előtti főhajtásként a Márka csille emlékhelyen.