mszp.hu | Belföld | Puskás Imre közlemény KKV
2014. február 18. 17:32

Jó tanács Puskás Imrének

Jó tanács az országos politikából távozni kényszerülő Puskás Imrének: saját vállalkozás beindításával ne próbálkozzon. Ha valaki olyan szinten nincs képben a hazai kis- és középvállalkozói réteg állapotát tekintve, mint a költségvetési bizottság alelnöke, jobb, ha messzire elkerüli a kkv-szektort.

A Fidesz „szakpolitikusa” szerint az Orbán-kormány a kis- és közepes vállalkozások támogatásában is jobban teljesített az elmúlt négy évben. Akkor, amikor soha nem látott csődhullám söpört végig a hazai cégeken, amikor a kiskereskedőket közel egy éve vegzálják az online pénztárgépekkel, amikor totál felesleges kamarai tagsági díjjal és egyéb adók tucatjaival sanyargatják, de piachoz, megrendeléshez és uniós forráshoz nem juttatják őket?

Vajon mire értette Puskás Imre, hogy a következő uniós ciklusban az EU-támogatás 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítják majd? Mert a legtöbb forrást ma a Közgép és leányvállalatai kapják, a kormány pedig 400 milliárd elköltését tervezi Orbán Viktor budai várba költöztetésére. Vagy Giró-Szász András korábbi cégére, a Századvégére gondolt, amely az elmúlt években 3,7 milliárd forint értékben nyert el állami megrendeléseket?

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány nemcsak szóban fogja támogatni a hazai vállalkozásokat, hanem kiemelt állami segítséget nyújt nekik a kiszámítható gazdasági feltételekkel, a kkv-kat terhelő adók csökkentésével a bürokratikus előírások egyszerűsítésével és az uniós források célzott felhasználásával.

MSZP