2012. augusztus 13. 16:09

Jobb későn, mint soha: a KDNP immár támogatja a javaslatunkat

Örömteli, hogy mára a kormánypárt is felismerte: a látvány-csapatsportok mellett számos sikeres olimpiai szakág támogatása is fontos.

Különösen, hogy azok egy stadionépítésre szánt pénz töredékéből sikeressé válhatnak, fiatalok és kevésbé fiatalok ezreinek csinálva kedvet az adott mozgáskultúrához.

London után minden magyar versenyzőt tisztelet, a kiemelkedő eredményt elérőket pedig ha lehet, még ennél is nagyobb elismerés illet meg. A tisztelet és elismerés mellett az olimpia utáni napok ugyanakkor alkalmasak arra is, hogy értékeljük, átgondoljuk a magyar sporttámogatás régi-új rendszerét.

Kormánypárti képviselők már a játékok ideje alatt felvetették, hogy a társasági adókedvezmény (TAO) ma csupán a látvány-csapatsportágakra vonatkozó körét ki kellene bővíteni az olimpiai sportágakkal. Örömteli, hogy ez az elképzelés előkerült. Annál is inkább, mivel ugyanezt képviselőtársaimmal már javasoltam 2010-ben az országgyűlésben.

E javaslatot a kormánytöbbség akkor még elutasította, mostanra azonban úgy tűnik, már támogathatónak tartják. Reméljük, nem csak a sikeres olimpia okozta hirtelen felbuzdulás lesz ez, hanem törvénymódosítás formájában is megnyilvánuló kitartó akarat.

Ha így lesz, mi, szocialisták akár kormánypárti előterjesztésben is támogatni fogjuk, hiszen a sikeres sport közös értékünk, a sikeres sportjövő pedig közös érdekünk.

Varga László,
az MSZP országgyűlési képviselője