2011. december 29. 14:42

(Jog)vita nincs

Nem kérdés, hogy az MTVA jogellenesen lép föl az MTV-székház előtt tüntetőkkel szemben. Az MSZP továbbra sem enged a sajtó- szólás- és véleményszabadság mindenkit megillető alkotmányos alapjogából!

A Magyar Televízió óbudai székháza előtt éhségsztrájkoló Nagy Navarro Balázzsal, valamint más sajtószabadságért demonstráló újságírókkal, jogászokkal folytatott délelőtti konzultáció után kijelentjük, hogy a dolgozók békés tiltakozási- érdekvédelmi illetve egyesülési joga jelen esetben megelőzi a Polgári törvénykönyvben foglalt egyéb jogokat.


Fentiek értelmében törvénysértő minden akció, amelyet az MTV-székház előtt az MTVA alkalmazottai a békés tüntetők eltávolítása érdekében indítanak.

Az Orbán-kormánnyal szemben a sajtó- és szólásszabadságért folytatott küzdelem apró, ám fontos részsikerének tekintjük, hogy a hatalom a demokratikus ellenzék összefogását látva a jelek szerint immár nem gördít akadályt a békés demonstráció elé.

Az MTVA törvénysértő cselekedetei ellen az MSZP jogi végzettségű országgyűlési képviselői minden parlamenti és azon túli eszközzel fel fognak lépni.

A Kunigunda úti székháznál a békés tüntetőkkel szolidaritást vállalunk!