2011. február 18. 18:19

Jogállamhoz méltatlan az ügyészség eljárása

Az újabb ügyészségi kiszivárogtatásra reagálva Keller László a jogállamisághoz méltatlannak tartja a vádhatóság eljárását, hiszen miközben a 2011. január 10-én keltezett kizárási indítványát a mai napig nem bírálta el, az ügyészség a jobboldali médián keresztül üzengeti meg a várható magatartását.

Indítványában a volt államtitkár azt kérte, hogy az ellene folyó nyomozási eljárásból legyen kizárva Polt Péter Legfőbb Ügyész, a Legfőbb Ügyészség, Keresztes Imre főügyész valamint a Központi Nyomozó Főügyészség.

A kizárási indítvány benyújtására azért került sor, mert a volt államtitkár munkatársát felmentő ítélettel zárult az ugyanebben az ügyben indult büntetőeljárása, illetve Keller László pert indított a Legfőbb Ügyészséggel szemben, melyet a Legfelsőbb Bíróságon jogerősen meg is nyert. A bíróság ügyészséget elmarasztaló ítélete után kizárt, hogy Keller Lászlóval szemben a nevezett személyek és szervezetek tárgyilagosan és elfogulatlanul tudnának eljárni.

Keller László sajnálatosnak tartja, hogy az ügyészség még mindig csak azt üldözi, aki az ingyen vadászatoknak véget akart vetni, és futni hagyja azokat akik az állami vagyont az ingyen vadászatokon keresztül dézsmálták.

Keller László