Belföld | jogsértés közlemény
2013. február 01. 08:50

Jogsértő Sveiczer Sándor állítása

A Fővárosi Ítélőtábla mai napon meghozott jogerős ítéletével megállapította, hogy Sveiczer Sándor Heves Megyei Önkormányzati képviselő megsértette Dr. Sós Tamás korábbi közgyűlési elnök személyiségi jogait azon állításával, hogy Dr. Sós Tamás még 2010. év elején a közgyűlés tudta és hozzájárulása nélkül, elnöki jogkörét messze túllépve utaltatott 160 millió forintot a Markhot Ferenc Kórháznak.

Az Ítélőtábla döntésének indokolásából kitűnik, hogy Dr. Sós Tamás jogszerűen, a kórház érdekeit szem előtt tartva járt el, amikor is egy 400 millió forintos hitelkeret terhére juttatott pénzt a megyei fenntartásban működő kórháznak. Az Ítélőtábla Seveiczert eltiltotta a további jogsértéstől, elégtétel adására kötelezte és a perköltséget is meg kell fizetnie.

A Fővárosi Ítélőtábla ugyanakkor mellőzte Szabó Róbert marasztalását, mert arra a következtetésre jutott, hogy Szabó Róbert nem állította név szerint Dr. Sós Tamásról, hogy köze lenne a HVL Invest Megyei Önkormányzattal szembeni 280 millió forintos követelésének keletkezéséhez. Jogerős bírósági döntés tartalmazza tehát a tényt, hogy Dr. Sós Tamás nem felelős e tartozás keletkezéséért - adott tájékoztatást a felperes jogi képviselője Dr. Novák Rudolf ügyvéd.