mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 07. 20:38

Jogszerűen és tisztességgel kell előre menni és kormányt váltani

Jogszerűen és tisztességgel kell előre menni és kormányt váltani
Minden párt legitimációjához fontos, hogy a maximális tisztességgel képviselje az emberek számára fontos ügyeket, ezért különös gonddal figyel erre a Szocialista Párt is és azt is bevállalja, ha néha fájó döntéseket kell hozni – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Feloszlatta és a szabálytalanságokat javítva újjáalakítja Pest megyei helyi, választókerületi és megyei szervezetét az MSZP. „A párt etikai és egyeztető bizottsága elsöprő többséggel nagyfokú szabálytalanságokat állapított meg. Az egész közösséget védjük, ám újjá is fogjuk szervezni, és egészen biztos vagyok benne, hogy már ezen az őszön minden idők legerősebb Pest megyei MSZP-je fog működni” – mondta Molnár Zsolt.

Emlékeztetett, legutóbb 2005-ben fordult elő, hogy egy megyei szervezetet feloszlatott a párt, és ezt követően 2006-ban győzelmet aratott a Magyar Szocialista Párt az akkori SZDSZ-szel együtt. „Más pártoknál ilyen feloszlatások elég sűrűn következnek be. Természetesen mi most is számítunk minden Pest megyei párttagra, akik tisztességesen és becsülettel dolgoztak. A helyzetet demokratikusan javítani fogjuk: szeptember 19-én megindul az újjászervezés, és egy erős, hittel teli, és a szövetségi politikára, más pártokkal való együttműködésre alkalmas Pest megye lesz, mert ha megnézzük, az utóbbi időben Pest megyében több helyen nagyon nagy konfliktusok voltak a Szocialista Párt és más pártok viszonyrendszerében. Ez is ki fog tisztulni” – ígérte a pártigazgató.

Molnár arról is beszélt, hogy az MSZP a Kúriához fordult a szabad vizek népszavazási kezdeményezésének az NVB általi elutasítása kapcsán. „Ma már az emberek értik, hogy itt a tisztességtelenség, vagy a tisztesség között kell választani. Szoros szavazás volt a választási bizottságban, 6:5-re nem engedték át a kezdeményezést. Az öt bátor tagnak meg is köszöntük, hogy a jogszerűség mellett voltak, és nagyon bízunk abban, hogy a Kúria, amelynek 90 napja lesz arra, hogy döntsön, megállapítja, hogy alaptalan és pártpolitikai jellegű kritériumok alapján nem engedték át a kezdeményezést”.

Hozzátette, „Az NVB-ben a kormánypárti csinovnyikoknak többségük van. Az indoklásban az önkormányzatok jogait félti a magyar kormány, miközben 10 éve belegyalulják őket a földbe, sorozatos, alapvető bűnöket követnek el az önkormányzatok ellen. El kell gondolkodni, hogy hogy mennek a dolgok és 2022-ben kormányváltásra van szükség”.

Az MSZP budapesti elnöke emlékeztetett, a Balaton-törvény módosításáról is adott be javaslatot a párt valamint a szállodákkal, szálláshelyekkel kapcsolatos vissza nem térítendő támogatásokról is, vagyis egy komplex javaslatcsomagot terjesztettek a Parlament elé. „A mi baloldali álmunkban az emberek családosan úgy tudnak bemenni a tavakba, hogy nem kell belépőjegyet fizetni, ami nem jelenti azt, hogy más szolgáltatásokért ne fizessenek. Vannak kempingek, vannak hotelek, ahol a sokmilliárdos állami támogatást leüdülhetnék a magyar családok pályázati rendszerrel, ahol a nádasok nem fogynak el, ahol a szabadstrandok megmaradnak. Egy ilyen országot szeretnénk”.

Végezetül kérte, hogy 2022-ben döntsék el az emberek, hogy szabad strandokat szeretnének, a családok üdülését, vagy a fideszes elit balatoni nyaralását akarják támogatni. „Egy nagyon éles határvonal lesz, és mindenki, aki az utóbbit nem szeretné, az egy oldalon találja majd magát”.

Kapcsolódó párttagok