mszp.hu | Belföld | Turizmus
2021. május 11. 11:33

Jön a nyár: azonnal fogadja el az MSZP szabad vizeket védő javaslatát a Magyar Országgyűlés!

Jön a nyár: azonnal fogadja el az MSZP szabad vizeket védő javaslatát a Magyar Országgyűlés!
Botrányos módon egyre csorbítják a magyar családok tényleges hozzáférését a köztulajdonban álló tavainkhoz. Tekintettel a közelgő nyárra, a Parlamentnek haladéktalanul vissza kell adnia és biztosítania kell a magyarok jogát a szabad vizek ingyenes használatára.

Benyújtotta, és már júniustól a hatályába is léptetné a szabad vizek védelméről szóló törvényjavaslatát az MSZP – mondta el online sajtótájékoztatójában Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kedden, Agárdról bejelentkezve.

„Szimbolikus a helyszín, hiszen itt bő egy éve elképesztő visszaélések sorozata zajlik, ami a vízpart megcsorbításáról, a köztulajdonban lévő strandok csökkentéséről szól civil tiltakozás mellett. Az emberek nem kérnek a fideszes polgármester által rájuk erőltetett tervből, a jogaik csorbításából” – emlékeztetett Molnár.

„Tegnap este benyújtottam a törvényjavaslatot a Magyar Országgyűlés számára, ami arról szól, hogy a természetes vizek melletti strandok ne legyenek fizetősek. Elég volt abból, hogy a magyar családoknak irreális összegeket kelljen fizetni azért, hogy egyáltalán bejuthassanak a köztulajdonban álló tavakba” – jelentette be.

A kormányoldal felelősségét hangsúlyozva elmondta, „Itt szeretnénk üzenni a fideszes jelenlegi parlamenti többségnek, hogy ha arra van szükség, hogy lemondjunk arról, hogy az ellenzék neve alatt fusson ez a törvény, akkor vegyék át úgy, ahogy az eltiltás alatt vezetők miatti BTK módosítás kapcsán tették. Ha kell, vegyék ezt is a saját nevükre, hiszen nem az számít, hogy elegánsan oldják-e meg ezt a kérdést, hanem az, hogy a magyar családok pihenni tudjanak, hogy a természetet ne károsítsák tovább, hogy a strandok strandok maradjanak és ne befektetők spekulációs tevékenységének területévé váljon például Agárd és Gárdony”!

Arra kérte a kormánypárti képviselőket, fontolják meg ezt a lehetőséget, mindenki mást pedig arra, hogy támogassa az MSZP javaslatát. „Álljunk ki a természetes vizeink mellet lévő szabadstrandok lehetőségéért, hogy mindenki tudjon pihenni ezen a nyáron is! Arra kérünk mindenkit a Parlamentben, hogy már június 1-től lépjen hatályba ez a törvény, hiszen ennek megvan a lehetősége, a sikere pedig mindannyiunk közös felelőssége is”.

 

Kapcsolódó párttagok