2012. június 22. 09:06

Jön a sötétség éve

Ma az adóterhelés 38%-kal magasabb, mint volt a kormányváltás idején. Ma kevesebb embernek van munkája, mint 2010-ben, a munkanélküliség 11,5%. A verseny szférában 1,5%-kal dolgoznak kevesebben, mint ezelőtt 1 évvel. Azt mondta a kormány, hogy 1 millió munkahelyet teremt, ennek ellenére a munkanélküliek száma magasabb, mint a 2008-as gazdasági válság idején. - értékelte a kormány eddigi munkáját Halmi József, megyei alelnök.

A 2013-as költségvetésben durván egy 600 milliárdos megszorítást hajt végre a kormány. Ami a legbrutálisabb, hogy a szociális területre 23 milliárddal fog kevesebbet fordítani. 2013-ban szintén nem fog emelkedni a családi pótlék, nem fognak emelkedni a szociális ellátások, nem fogják az éhbért emelni, szinten fogják tartani. Nem látjuk pontosan mi fog történni a minimálbérrel, ami az idén is csak bruttó értékében emelkedett. Újra azokat a rétegeket fogja sújtani a kormány 2013-ban, akiket 2010 óta folyamatosan. „Szegényből szegényebbet, gazdagból gazdagabbat.„ – ennek égisze alatt zajlik a kormány tevékenysége.
Tönkre vágják az országot, tönkre vágják az embereket, és szemben állnak minden esetben az Orbán-kormány tettei az ígéreteivel.

Amit szocialista párttagként, szociális munkásként, polgármesterként kiemelni kívánt az alelnök a 2013-as merényletek közül, az a gyógyszerkassza további csökkenése. 2011-ben 360 milliárd forintos gyógyszertámogatás volt, várhatóan 158 milliárdra, azaz 43 %-kal csökken. Növekedni fognak a gyógyszerárak, gyógyszeripari cégek akarnak kivonulni Magyarországról, munkahelyek fognak újra megszűnni.
Polgármesterként felháborodását fejezte ki azzal a 400 milliárddal kapcsolatban, amit elvesznek az önkormányzatoktól.

1000 milliárdot meghaladó volt az önkormányzatok finanszírozása, ami 600 milliárdra csökken. Az a párt, aki a rendszerváltás egyik legnagyobb eredményének tartotta az önkormányzatiságot, az ma megszünteti az önkormányzatiságot. Finanszírozás, hogy lesz? Lehet, hogy politikai szín szerint fognak támogatni önkormányzatokat? Látjuk az önhiki rendszerét. 2010 óta az Orbán-kormánynak az önkormányzatok nem egyformák, hanem különbözőek. Attól függ, hogy milyen színű polgármester ül az önkormányzat élén. A rendszerváltás óta 2013-ban fognak a legnehezebb helyzetbe kerülni az önkormányzatok, hiszen a mai napig nem látjuk azt, hogy a járási hivatalokhoz mi fog kerülni, milyen feladatok tartoznak majd az önkormányzatokhoz, és hogy ezt milyen pénzből kell majd ellátni.

2010 elején a napfény kezdett az országba betörni a válság után, de az Orbán-kormány ezt fokozatosan beárnyékolta és 2013-ra teljesen elsötétíti.