mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 24. 16:25

Jóvátétel kell, mert Európában a Fidesz fizetteti a legmagasabb adót a brutálisan drága élelmiszerek után!

Azért van annak valami diszkrét bája, hogy miközben Orbán a „közszolgálati” rádióban a magyar családok jövőjéről, támogatások növeléséről és Magyarország felvirágoztatásáról beszél, az a legfrissebb hír, hogy saját gyereke családostól Spanyolországba költözik. Ők sem bíznak a fényes jövőben?

Ne legyen kétség: helyes, ha több pénzhez juthatnak a gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a dolgozók, kisvállalkozók. De ezt nem egyszeri, választási ajándékként kellene megkapniuk 12 év nélkülözés után, hanem rendszerszintű megoldásokkal kellett volna már évekkel ezelőtt segíteni a megélhetésüket, és most nem itt tartanánk.

Egy dologban azonban egyetértünk: jóvátételre szükség van. Csak éppen a Fidesz elmúlt 12 éve miatt, mert rengeteg embert hagyott a Fidesz az út szélén, 2 millióan élnek a létminimum alatt, még többen félnek a lecsúszástól.

Igen, jóvátétel kell a dolgozóknak, mert a Fidesz még a legkisebb fizetést is megadóztatja! Ezért fogjuk adómentessé tenni a minimálbért és növelni mindenkinek a fizetését, aki jelenleg bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keres!

Igen, jóvátétel kell az embereknek, mert egész Európában a Fidesz fizetteti a legmagasabb adót a brutálisan drága élelmiszerek után! Ezért fogjuk csökkenteni az ennivaló árát azzal, hogy az élelmiszerek áfája 18 százalék, az alapvető élelmiszerek áfája pedig 5 százalék lesz!

Igen, jóvátétel kell az időseknek, mert a Fidesz elszegényítette a nyugdíjasokat azzal, hogy a fizetések növekedését nem számítja bele a nyugdíjemelésbe! Ezért fogjuk felzárkóztatni az alacsony nyugdíjakat úgy, hogy a bérek emelkedését is beleszámítjuk a nyugdíjemelésbe és azok kapják a legtöbb emelést, akiknek kevés a nyugdíjuk!

Igen, jóvátétel kell a családoknak, mert a Fidesz egy fillérrel sem emelte a családi pótlékot, a GYES és a GYET összegét! Ezért akarjuk duplájára emelni a családi pótlék összegét és radikálisan emelni a többi családtámogatási juttatást!

Igen, jóvátétel jár az állástalan embereknek, akiknek a Fidesz csak 3 hónapig ad ellátást, majd utána az árokba rúgja őket! Ezért emeljük majd legalább 100 ezer forintra az álláskeresési járadék összegét és adjuk azt legalább 9 hónapig!

Hosszasan sorolhatnám még, milyen jóvátétel jár a Fidesz károkozásai miatt a magyar népnek: több és olcsóbb lakás, működő egészségügy, színvonalas oktatás, kiszámítható, demokratikus jogállam.

De mivel a Fidesz az elmúlt 12 év alatt minden intézkedést csak a saját hatalmának biztosítása és saját elitje gazdasági erősítése érdekében hozott, ezt a jóvátételt már Karácsony Gergely kormánya fogja megadni Magyarországnak! Ezért is kell részt venni az előválasztáson! Támogassák az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet!