Belföld | Sopron adósság káosz
2013. február 03. 12:08

Kalmár: Kudarcok és hazugságok!

Világosan látja, és sajnos tapasztalja az ország többsége, hogy most tényleg rosszabbul élünk, mint pár éve - mondta az MSZP soproni elnöke.

Érdekes sajtótájékoztatót tartott Sopronnal kapcsolatban csütörtökön a Fidesz Kapuvár és környéke országgyűlési képviselője. Kár, hogy akkor nem szólt egy szót sem, amikor Kapuváron 400 ember munkája szűnt meg a húsgyár bezárása okán. - reagált Kalmár István, az MSZP soproni szervezetének elnöke.

Mindig érdekes hallgatni, amikor a Fidesz beszél gyűlöletkampányról. Az a Fidesz, amelyik annak idején teleplakátozta az országot a ˝Rosszabbul élünk, mint 4 éve˝ szlogennel és egyéb hazugságokkal. Döbbenetes, mennyire nem bírják a kritikát. Pedig ma már világosan látja, és sajnos tapasztalja az ország többsége, hogy most tényleg rosszabbul élünk, mint pár éve. Ennek Orbán Viktor mellett Matolcsy György az egyik fő okozója, aki egészen elképesztő ˝tündérmesékkel˝ kápráztatja el a közvéleményt - fogalmazott Kalmár István.

Sopront is a Fidesz adósította el végzetesen és szintén a Fidesz adóztatja, szinte az összes soproni lakás és ingatlantulajdonost, a szerintük nem is létező ingatlanadóval.

Az oktatásban pedig, Hoffmann Rózsa totális káoszt okozó ámokfutását érezhetik a bőrükön sokan, amikor az iskolába viszik a gyereküket, vagy éppen egy-egy ilyen intézményben dolgoznak. Rossz példa erre is akad Sopronban. Például a Fidesz alelnöke által igazgatott intézmény, ahol csak nagy kínnal-keservvel sikerül majd talán időben fizetést adni, úgy, hogy közben egymásra mutogat az állam és az önkormányzat. Teljes a káosz! Csak remélni tudjuk, hogy az érintett Fidesz alelnök-intézményvezető nem kapott jutalmat év végén, vagy év elején. Gyanús, hogy a Polgármester az óta is hallgat az ügyben.

Az MSZP, mint ma még ellenzéki párt, be fogja mutatni a Fidesz hozzá nem értő, dilettáns ország- és városvezetésének a következményeit, akkor is, ha ez nem tetszik a Fidesznek.
A jövőben pedig jó lenne, ha soproni ügyekben, Sopron megválasztott képviselője szólalna meg, nem pedig a kapuvári képviselő - zárta az MSZP helyi elnöke.