www.nyugatmagyar.hu
2011. december 21. 16:06

Kalmár: Új adók karácsonyra a soproni Fidesztől

Csütörtöki közgyűlésen, a Fideszes többség, olyan új adórendszert vezet be, amiben majd minden soproni lakástulajdonosnak fizetnie kell, nem is keveset.

Egy átlagos 65 nm-es lakás után, évi 17000 Forintot kell fizetnünk. Ez sokaknak jelent olyan csapást, amit már nem tud elviselni - mondta el Kalmár István.

De jelentősen emelkedik az idegenforgalmi adó, ugyanakkor megszűnik az első lakáshoz jutók támogatása, jelentősen csökken a gyermekek után járó utazási kedvezmény és csökkennek a legrászorultabbaknak nyújtott segítségek köre. És akkor még nem beszéltünk a szokásos díjemelésekről a buszjegyek, a vízdíj, a parkolás vagy a szemétdíj területén - közölte szerdai sajtótájékoztatóján Kalmár István (MSZP).

A politikus hozzátette: a városvezetés, ezektől az intézkedésektől reméli Sopron költségvetési egyensúlyának helyreállítását. Mindezt mindenféle előzetes egyeztetés, vagy társadalmi vita nélkül, a semmiből előhúzva teszik a soproniak karácsonyfája alá.

Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magyar és ezen belül a soproni családok, emberek. A Fideszes gazdaságpolitika, Matolcsy György és Orbán Viktor vezetésével tovább rohan a szakadék felé, nem hallgatnak senkire és semmire. Teljesen mindegy, hogy a figyelmeztetés, az ellenzéktől, az EU-tól, vagy akár saját szakértőiktől jön, a Fidesz ellenségként tekint minden kritikusára - fűzte hozzá Kalmár István.

A 2/3-os gőzhenger szinte minden ténykedése saját hatalmának bebetonozására törekszik, ugyanakkor képtelen a normális kormányzásra.

Nagy a baj és nem is látszik az alagút vége. Szomorúan kívánok Boldog Ünnepeket a soproniaknak, de arra bíztatom őket, hogy tartsanak ki, mert összefogással, már ennél nagyobb nehézségeket is sikerült legyőznünk, reméljük a mostani helyzeten is tudunk majd együtt, jó irányba változtatni - zárta a politikus.