2011. november 09. 09:58

Kampányt indít a PES Women a nők elleni erőszak felszámolásáért

Vezetőségi ülést tartott kedden Brüsszelben az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezete (PES Women), amelyen kiemelten foglalkoztak az ESZP novemberi konvenciójával, valamint a nők elleni erőszak világnapjához kapcsolódó figyelemfelhívó kampánnyal. Az ülésen továbbá dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, a szervezet elnöke tájékoztatást adott az elmúlt időszak fejleményeiről, és a közeljövő feladatairól.

November 25-én és 26-án kétnapos konvenciót tart Brüsszelben az ESZP, amelyen több témában tartanak eszmecserét Európa progresszív politikusai, civil szervezetei, kutatói és szakemberei. A gyűlés műhelybeszélgetésein és plenáris ülésein kiemelt témaként a gazdasági válság kezelését, a fiatalok munkanélküliségének problémáját, az európai nyugdíjrendszer jövőjét és a demokrácia általános helyzetét vitatják meg a résztvevők. Az utóbbi témakörben a nők politikai részvételének erősítése hangsúlyos elemként jelenik meg, azonban Gurmai Zita fontosnak nevezte, hogy az esélyegyenlőségi szemlélet - az ún. gender mainstreaming szellemében - valamennyi témakörben megjelenjen. A rendezvény fontos szerepet játszik az ESZP jövő évi kongresszusán elfogadásra kerülő programjának kidolgozásában.

Az ESZP konvenció első napja egybeesik a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjával. Ebből az alkalomból a PES Women és a belgiumi Flamand Szocialista Párt figyelemfelkeltő kampányt indítanak, amelynek részeként a kampány támogatói kimutathatják a fontos ügy iránti elkötelezettségüket. Gurmai Zita jelezte, hogy a megszokott eszközökön túl a közösségi oldalakat is felhasználja kampányához a PES Women.