2011. december 02. 08:59

Kamu teljesítmény, bóvli politika

Azt a közvélemény-kutatást, amely arra alapult, hogy végighívták a Kubatov-listán szereplő pártkatonákat, nem illendő a pécsiek véleményeként értékelni. Az egy nagy kamu.

Egyébként nagyon egyszerű lenne a válasz arra a kérdésre, hogy kik felelnek az adósságért, ezért nem kellett volna fizetnie Hoppál Péternek. Bár mint a héten a Dunántúli Naplóban olvashattuk, a havi 1.352.632.- Ft-ból éppenséggel neki még van miből közvélemény-kutatást fizetni.

A 2009. május 15-én kelt átadási-átvételi jegyzőkönyv szerint a város hitelállománya 30.424.477,- Ft volt, a város számláján 11.324.724,- Ft volt, amelyből 216.602.000,- Ft volt a működési számla pozitív egyenlege és 11.108.122.000,- Ft a fel nem használt hitel összege. Egyszerű számítás alapján megállapítható, hogy a polgármester 18.883.151.000,- Ft felhasznált hitelállománnyal és plusz 216.602.000,- Ft folyószámla egyenleggel vette át a várost.

Nézzük meg azt, mennyin is állunk ma: 44 milliárd Ft!!! Tehát amióta Páva Zsolt és a Fidesz vezeti a várost, azóta 25 milliárddal emelkedett a város adóssága. 2,5 év alatt elköltötték a számlán lévő 11 milliárdot és közel 14 milliárddal növelték a hitelállományt! Eközben persze a fideszes haverok dúskálnak a több milliós megbízásokban, kamu munkáért, teljesítés nélkül.

Hoppál Péter javasolhat akár még egy újabb vizsgálóbizottságot, (elvégre 3 a magyar igazság…) azzal is csak annyit fog hozzátenni Pécs fejlődéséhez, mint amennyit az elmúlt 2,5 év alatt a Fidesz pécsi elnökeként, frakcióvezetőként és országgyűlési képviselőként – semmit. A pécsieknek is felnyílt a szemük, már régóta látják, hogy Páva Zsolt és Hoppál Péter becsapta őket. Emlékeznek arra, hogy mit ígértek nekik:

- 5000 új munkahely – az eredmény: soha nem volt ennyi munkanélküli Pécsett
- kertvárosi elkerülő út még 2010-ben – az eredmény: talán egyszer
- Kodály Központ állami fenntartású lesz – az eredmény: talán egyszer
- elzárják a „csapokat” – az eredmény: nagy teljesítményű szivattyúkat szereltek rájuk
- megvédik a nyugdíjakat – az eredmény: „ellopták” a nyugdíjakat a magánpénztárakból csökkentik az adókat – az eredmény: Európában nálunk lett a legmagasabb az ÁFA, növelték az EVA-t, bevezették az új építményadót, telekadót, ebadót, adót a főutak használatáért, és még nincs vége az évnek...

A pécsiek már tudják, mi az, amit Hoppál Péternek és a Fidesznek köszönhetnek:
- soha nem látott munkanélküliség Pécsett
- több milliárdos kártérítés a Vízmű elfoglalásáért
- minden pécsi adózni fog az saját adózott pénzéből vett ingatlana után, amiért ráadásul már illetéket is fizetett
- minden kutyatulajdonos adózni fog a „nem magyar” kutyája után
- „véletlenül” kifizetett jutalmak alpolgármesterüknek

A Fidesz csodálatos teljesítménye nyomán Magyarországot bóvli kategóriába sorolták. Hoppál Péter és a Fidesz pécsi teljesítményét sem lehet másként értékelni – kamu ígéretek, bóvli politika.

MSZP Pécsi Szervezete