Belföld | kamudiploma Illés Zoltán Schmitt Pál
2013. december 12. 15:56

Kamudiploma: Illés Zoltán tisztázza magát!

Illés Zoltán hazudott? A környezetügyért felelős államtitkár pár napja azt mondta: látta Tolnai Jánosné Szatmári Katalin diplomáját. Azt, amiről azóta kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem is létezik. Az MSZP ezért most felszólítja Illés Zoltánt: mutassa meg a kérdéses diplomát, vagy ismerje be, hogy nem mondott igazat. Utóbbi esetben a politikusnak azonnal távoznia kell a posztjáról.

„Én láttam az eredeti diplomát.” Szó szerint ezt mondta 2013. december 9-én az ATV-nek Illés Zoltán fideszes államtitkár, amikor az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának iskolai végzettségéről kérdezték.

Azóta Tolnai Jánosné Szatmári Katalin lemondott, mivel a végzettségét nem tudta igazolni. Ez arról árulkodik, hogy az Illés Zoltán államtitkár által állítólag látott diploma valójában nem is létezik. Ezek után adódik a kérdés: Illés Zoltán vajon hány kollégájának „falaz” még hasonló módon? Hány kamudiplomással vette körbe magát?

A MSZP felszólítja Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárt, hogy haladéktalanul mutassa be az általa látott diplomát. Ha ezt nem teszi meg, az egyértelmű beismerése annak, hogy hazudott, és ebben az esetben – mivel politikai hitelét, szavahihetőségét elvesztette – távoznia kell a posztjáról.

Szabó Imre
országgyűlési képviselő