MTI/mszp.hu
2011. május 09. 16:45

Káosz és döntésképtelenség

Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője szerint a fővárosi egészségügyi ellátórendszer átalakításával kapcsolatban csak a káosz és a döntésképtelenség látszik, a kiszivárgott koncepciókat pedig a kormány tagadja.

A frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, ha elfogadják a kiszivárgott koncepciót, akkor a bonyolultabb betegutak lesznek, a fővárosiak drágább ellátást kapnak.

Havas Szófia, a fővárosi MSZP egészségpolitikusa úgy véli, folytatódik a "koncepciótlan vagdalkozás", és semmilyen konkrét elképzelés nem született az ellátórendszer jobbá tételére.

Hangsúlyozta: igaz, hogy nem számolnak kórházbezárásokkal, de több kórház fejlesztésének forrásaként a most fővárosi tulajdonban lévő kórházak eladásából származó bevétel szerepel. A fejlesztések 80 milliárdot tesznek ki, a 130 milliárdosra becsült kórházingatlan több mint felét bezárnák - mondta.

Hozzátette: a sok évtized alatt felhalmozott és rendbe tett egészségügyi ingatlanok "lenyúlása" tarthatatlan, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy vonja vissza az előterjesztést.