mszp.hu | Belföld
2020. július 14. 14:02

Kapjanak ingyenesen hívható zöldszámot a kórházak és a rendelők!

Kapjanak ingyenesen hívható zöldszámot a kórházak és a rendelők!
Telefonon keresztül bejelentkezni egy orvosi vizsgálatra már korábban sem tartott rövid ideig, mivel sajnos már odáig jutottunk, hogy az időpontkéréshez is külön időpontot kell egyeztetni.

Napjainkban ráadásul a koronavírus-járvány miatt bevezetett távkonzultáció és a telefonos bejelentkezés is jelentősen megnövelte a telefonhívások számát és azok időtartamát is.
 
Ezzel pedig megnőttek a betegek kiadásai is, hiszen az 5-10 perces sokszor sikertelen, csak várakozással eltöltött telefonhívásoknak jelentős költségei vannak. Az egészségügy eleve nincs felkészítve a megnövekedett forgalomra, a helyzet kezeléséhez nincs elegendő ember és a megfelelő rendszer is hiányzik. Az pedig biztosan kijelenthető az Orbán-kormány elmúlt 10 éves tevékenységét látva, hogy ez a probléma nem is fog belátható időn belül megoldódni.
 
Azonban van lehetőség arra, hogy a betegek terheit rövid időn belül csökkentsük: az MSZP azt javasolja, hogy a kórházak és rendelők ingyenesen, zöldszámon keresztül legyenek telefonon elérhetők.
 
A válság közepén különösen fontos, hogy támogassuk a segítségre szorulókat, ezért nem hagyhatjuk, hogy a betegek kiadásai növekedjenek. Ezekre a célokra a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk, hogy támogassa a javaslatunkat.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő