Kapus Krisztiánnak agyára ment a hatalom...

Eddig is tudtuk, eddig is számos jelét adta cezaromániájának, de most nyíltan, köntörfalazás nélkül vágta az arcunkba, hogy ő a "kétharmad" birtokában dőzsölő honatyaként bizony bármit megtehet.

Ami még aggasztóbb, hogy látható módon a frakciótárs Babák Mihály, és a a Fidesz parlamenti frakcióvetetője, Rogán Antal is hasonló tüneteket mutat, hiszen egyértelműen saját vagyonuk és hatalmi pozícióik gyarapítására dolgozták ki a letelepedési államkötvényre vonatkozó tervezetüket.

A jelenlegi kormányzó erő, Kapus Krisztián kiskunfélegyházi polgármester úrral egyetemben, minduntalan a nemzeti oldalnak nevezi magát, ugyanakkor azonban még a nemzeti állampolgárságot is kész árúba bocsátani, ha ennek révén újabb forrásokat szabadíthat fel önmaga számára.

Önleleplező javaslatukban ugyanis fent nevezett urak megfogalmazzák, hogy a harmadik országbeli - vagyis az európai nemzetközösségen kívüli - államok polgárai esetében a nemzeti letelepedési engedély megadásakor különös méltánylást érdemlő körülményként kezelik, ha a kérelmező igazolja, hogy akár ő személyesen, akár a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság minimum 250 ezer euró értékben vásárol legalább öt évre szóló értékpapírt.

Az még árulkodóbb a törvény céljaira nézve, hogy ilyen értékpapírt természetesen csak olyan gazdasági társaság bocsáthat ki, amely kizárólagosan ezzel a tevékenységgel foglalkozik.

Hasonló rendszer az Egyesült Államokban is létezik, de ott a kötvény összege jóval magasabb és a pénzt nem párt közeli vállalkozások, és ezeken keresztül természetesen a kormányzó párt kapja, hanem helyi kisgazdaságok juthatnak hozzá.

Szeretnénk azt látni azonban, hogy Kapus Krisztián mikor fogja támogatni a helyi kisgazdaságokat!

Hiszen mi, kiskunfélegyházi szocialisták is, városunk lakosságával együtt, két éve folyamatosan tapasztalhatjuk: polgármesterként saját portáján és háza táján is képtelen rendet rakni, sőt, még nagyobb rendetlenséget sikerült összehoznia városunkban, mint amilyet valaha is elképzeltünk volna.

Munkahelyeket záratott be, embereket küldött az utcára, tönkretette városunk kórházát, antidemokratikus módon kizárta a pártatlan helyi sajtót az önkormányzat munkájának nyomon követéséből, s mindezeken túl, ha mindezt szemére vetik, ő csupán annyival tud válaszolni, hogy felháborító, demagóg vagy épp tenyérbemászó kijelentéseket szegez minden bírálattal szemben.

Elegünk van Kapus Krisztiánból, ahogyan abból a "fülkeforradalmár" és "szabadságharcos", a nemzeti érdekek nevében az országot súlyos, kilátástalan helyzetbe sodró kormányzóerőből is, amely saját vagyonának gyarapítása érdekében még a nemzeti értékeket, így a magyar állampolgárságot is képes kiárusítani.

Kapus Krisztiánnak agyára ment a hatalom...

De ezzel sajnos nincs egyedül a mai Magyarországot irányítő körökben. Vajon meddig lehet még a nemzeti értékekkel etikátlan módon visszaélve, saját hatalmat és vagyont gyarapítani?

Eszik Bence,
MSZP kiskunfélegyházi elnökségi tagja,
SOCIETAS - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megyei elnöke,