mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 24. 08:43

Karácsony Gergely ajánlását a XVII. kerületben írta alá Molnár Zsolt

Karácsony Gergely ajánlását a XVII. kerületben írta alá Molnár Zsolt
Beindult az ellenzéki előválasztásban nyilvántartásba vett jelöltek ajánlásgyűjtése. Nem volt ez másképp a XVII kerületben sem, ahol Budapest 14-es számú választókerületében az MSZP és a Párbeszéd támogatásával indul Lukoczki Károly.

Az MSZP önkormányzati képviselője népszerű ember a kerületben, hiszen civilként 1998 óta vezeti a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületét 2007-ben pedig, a Társadalmi Egyesülések XVII. kerületi Szövetségének (TESZ)  elnöki tisztségére kérték fel.  2010-től önkormányzati képviselő a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata képviselő-testületében, és már második időszakban vezet többpárti frakciót.

Azt mondják, megvan a képessége ahhoz, hogyan kell az embereket összefogni. Baloldali, zöld politikusként is azt tartja a legfontosabbnak, hogy „megszabaduljunk ettől a rablóbandától, ezek az emberek megcsúfolják a demokráciát és a választás szabadságát is.”

Az aláírásgyűjtést ugyan annak rendje és módja szerint, annak ellenére, hogy éjjel háromkor jutottak az aláírásgyűjtő-ívekhez, ők is megkezdték, de az eső sajnos közbe szólt, össze kellett pakolniuk. Még szerencse, hogy Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója odaért az eső előtt. Így, ha Lukoczki Károlyét nem is – lévén a pártigazgató nem a kerület lakója -, de Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt ajánlását ott írta alá. Persze, azért nem kell aggódnunk Lukoczki Károlyért sem, örökké optimista emberként azt mondta, biztos benne, hogy mire befejeződik az aláírásgyűjtés, kétszer-háromszor annyi aláírás is lesz a gyűjtőíveken, mint amennyi kell.