mszp.hu | Belföld
2021. július 02. 14:54

Karácsony: Komjáthi nem az a fajta politikus, aki kiszáll a fekete luxusautóból, hogy könnyeket hullasson a dolgozókért

Karácsony: Komjáthi nem az a fajta politikus, aki kiszáll a fekete luxusautóból, hogy könnyeket hullasson a dolgozókért
Soroksárról jelentkezett be pénteken a Facebookon Karácsony Gergely, főpolgármester, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje, hogy támogatásáról biztosítsa Komjáthi Imrét, az MSZP csepel-soroksári egyéni képviselőjelöltjét, egyben a párt elnökhelyettesét az ellenzéki előválasztáson.

„Azért örülök, hogy Imre belevágott ebbe a feladatba, mert azt gondoljuk, hogy Csepelnek és Soroksárnak egy markánsabb parlamenti képviseletre van szüksége. Itt legyőztük ugyan a Fideszt a parlamenti választásokon, de nekem főpolgármesterként joggal van az az érzésem, hogy nem mindig van jó kezekben Csepel és Soroksár képviselete” – mondta Karácsony Gergely.

Elmondta, hiába ajánlott fel a Fővárosi Önkormányzat ingyen ellenanyag-tesztelési lehetőséget a körzetben élő 60 év feletti Sinopharm vakcinával beloltottaknak, akiknél fennáll a veszély, hogy nem vagy nem eléggé védettek, a helyi vezetés a segítséget elutasította.

Az M0-s körgyűrű helyi hídjának felújításáról elmondta, annak hiánya is jól illusztrálja a kormány alkalmatlanságát, hiszen a dugók, amiket ez okoz, rendkívül megterhelőek a helyieknek és a városban is sok közlekedési gondot okoz.

Karácsony azt is nehezményezte, hogy mindezek ellenére még útdíjat is kell fizetni az M0-sra, aminek az eltörlését a híd tisztességes felújításával együtt magára vállalta 2022 után, miniszterelnöki megválasztása esetén.

Támogatásáról biztosította Komjáthi Imrét, akiről elmondta, „nem az a fajta politikus, aki kiszáll a fekete luxusautóból, hogy könnyeket hullasson a dolgozó emberek érdekében, hiszen ezt a világot jól ismeri. Szakszervezeti vezetőként és szocialista politikusként is nagyon elkötelezett, hogy az átlagemberek képviselje, ne a felső 1%-ot, hanem a 99-et”.

„A soroksári emberek méltán büszkék arra a szorgalomra és arra a munkaszeretetre, ami rájuk jellemző. (…) Éppen ezért többet és jobbat érdemelnek” – mondta Komjáthi Imre, hozzátéve, hogy sokat járja a környék utcáit és tapasztalatból mondja mindezt.

„Kell a modern HÉV, kell a modern komp, kell a modern egészségügyi ellátás, az SZTK, kellenek óvodák, bölcsődék, iskolák, és – a legfontosabb –, kell az, hogy a tervek ne csak tervek maradjanak” – sorolta a megoldandó feladatokat.

További problémaként említette a kormány érzéketlenségét a helyiek gondjaival szemben, és elmondta, küzdeni fog azért, hogy a helikopterező kiváltságosok helyett most már azok is kapjanak segítséget, akik az országot „a hátukon viszik”.

Emlékeztetett, az M0-ssal kapcsolatban három fideszes miniszter és vezető, Palkovics, Máger és Gulyás is egymásra mutogatnak, miközben a dugók csak nőnek és a csepeliek, a soroksáriak, valamint a dél-pestiek sínylik meg a kormány tétlenségét. Ígérte, erős hangja lesz a helyiek érdekérvényesítésének, ha megszavazzák az előválasztáson, illetve azután a Fidesszel szemben is.

Kapcsolódó párttagok