mszp.hu | Belföld | Debrecen ételosztás
2016. december 26. 14:43

Karácsonyi vendégség a szocialistáknál

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 1-es, 2-es és 3-as számú választókerületi szervezete és a megyei nőtagozat , a korábbi évek hagyományának megfelelően karácsony másnapján Debrecenben, ünnepi menüvel--töltött káposztával, bejglivel-- várta mindazokat, akik számára a karácsony is csak olyan napokat jelent, amikor nem jutnak meleg ételhez.

Az ételosztáson-- ahogyan minden alkalommal--most is sokan álltak a sorban. Voltak  közöttük utcán élők, kisnyugdíjasok, munkájukat elvesztett jövedelem nélküliek, egykor biztos egzisztenciával rendelkező, ma talaj nélküli emberek.  

Az ünnep előtt a Fidesz magukat kereszténynek mondó percemberkéi  azt harsogták, hogy "óriási mértékben csökkent szegénység Magyarországon", kevesebben élnek  mélyszegénységben, mind több ember van anyagi biztonságban. Az ország kegyura szerint "azt a valótlan állítást, hogy a szegénység nőtt volna, nem fogadják el, a valóság ezzel ellentétes." Szerinte az MSZP  " azt sugallja, mintha 2010 óta Magyarországon nőtt volna a szegénység." "Nincs ember ebben az országban – leszámítva a szocialista párt törzstagjait –, aki ezt elhiszi "– tette hozzá.

Valószínűleg ezek az uraságok  "Meseország"-ban élnek. Csekonics báróként osztogatják a közpénzt, mintha a sajátjuk lenne.  Milliárdokat szórnak ki stadionok építésére, a Várba költözés költségeit 30 évre titkosítanák, milliárdokkal tömik meg az uralkodó  párthoz közelálló, abból élő csókosok pénztárcáját.. Gyermekeik -hallottuk -saját lábon állnak, élik az újgazdagok pazarló, nagyvilági  életét.  A magát plebejusnak és kereszténynek mondó kormány, se nem a népet szolgája, sem nincs tekintettel Jézus tanításaira. Egy hazug,cinikus,  álszent világot hoztak létre, ahol csak alattvalókra van szükség. Ebben az Orwell képzeletét is felülmúló "valóságban"  nincs helye a szegényeknek, a nincsteleneknek. Tudjuk, "mindenki annyit ér, amennyije van".

Ha az ország hatalmasságai -véletlenül-kiszállnának luxusautóikból, eljönnének egy maihoz hasonló ételosztásra, akkor talán még ők is rájönnének arra, hogy hazugság az, amellyel az országot kábítják. Találkozhatnának a növekvő nyomorral, a tönkretett életekkel, a kilátástalansággal. Láthatnák a számukra nem létező szegénységet. Megtapasztalhatnák,  hova juttatták közel hét év alatt hazánkat.Talán még saját két úri kezükkel  -nagy kegyet gyakorolva-segíthetnének is.  De ehhez gyávák az urak! November végén, a szociálpolitikáért "felelős "-nek titulált helyettes államtitkár meghívásunkra még csak nem is reagált.  Vajon a főnöke szerint ez a "férfias" viselkedés méltó egy "közszolgához"?

 Karácsony másnapján  250 adag ételt osztottunk ki. Talán sikerült nehéz sorsú embertársainknak  egy picinyke  örömet vinni az életébe.Igyekeztünk úgy gondoskodni róluk, mint a saját, otthoni  vendégeinkről.Hiszen többségük nem tehet arról, hogy élete megbicsaklott,s nem találják helyüket a világban.Természetesen tudjuk, egy -egy ilyen alkalommal nem váltjuk meg a világot, nem szüntethetjük meg az éhezést, a nyomort.  Cseppnyi emberséggel, felebaráti figyelmességgel szerettük volna megmutatni, milyen lenne egy normális, európai Magyarország az urizáló fideszes elit országa helyett.  

Tisztelettel 
Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke                                    Debrecen, 2016.december 26.

 

 


Kapcsolódó galéria: Karácsonyi vendégség a szocialistáknál

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »