mszp.hu | Belföld
2020. július 07. 15:27

Kásler egy mekis ebédmenü árával jutalmazta meg a veszprémi tanárokat

Kásler egy mekis ebédmenü árával jutalmazta meg a veszprémi tanárokat
Kásler Miklós és a Klebelsberg Központ a veszprémi tankerületben megmutatta, hogy mennyire is becsülik a tanárok kitartó munkáját és helytállását: egyezer forintra, ugyanis ekkora jutalmat kaptak pedagógusnapra a veszprémi tanárok, már csak azt nem tudni, hogy ez a rendkívüli jutalom bruttó vagy nettó összegű.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz eszköztára kimeríthetetlen, ha a tanárok megalázásáról van szó.
 
A magyar pedagógusok a Kásler-féle „különös megbecsülés” helyett azonban többet érdemelnek, hiszen a koronavírus-járvány alatt egy közel sem modern, kicsit sem támogató rendszerben kreatív és megfeszített munkával biztosították a fiatalok oktatását annak ellenére, hogy a kormánytól támogatás helyett többnyire csak vegzálást kaptak.
 
Elég volt abból, hogy a Fidesz folyamatosan megalázza és átveri a tanárokat! Itt az ideje, hogy végre érdemben is kifejezzék a megbecsülésüket!
 
Az MSZP ezért azt javasolja, hogy a tanári bérek számítását kössék a mindenkori minimálbérhez. Ha ez a kezdeményezés megvalósulna, akkor az államtitkárok után végre a pedagógusok fizetései is átlagosan 35%-kal növekedhetnének.
 
MSZP