mszp.hu | Belföld
2019. november 27. 14:11

Kásler elmulasztotta felfüggeszteni a súlyos bűncselekményekkel vádolt kórház vezetőit

Kásler elmulasztotta felfüggeszteni a súlyos bűncselekményekkel vádolt kórház vezetőit
Kásler Miklós ismét bebizonyította az alkalmatlanságát, hiszen eddigi ismereteink szerint semmit sem lépett azok után, hogy közel egy éve kiderült, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálódnak a hatóságok. Az MSZP szerint a minimum az lett volna, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti az intézmény vezetőit.
Az ártatlanság vélelme megilleti a kórház vezetőségét is, azonban az ő irányításuk alatt merültek fel a súlyos vádak. Kásler miniszter azonban azzal, hogy továbbra is hagyta dolgozni az érintetteket, olyan mulasztást követhetett el, amivel a bizonyítékok eltüntetése és az összebeszélés lehetősége miatt megnehezítheti az ügy kivizsgálását.
 
Minél előbb tisztázni kell a kórház helyzetét, ezért az intézmény vezetőit az eljárások végéig fel kell függeszteni! A minisztériumnak, és a kórház vezetésének írásbeli kérdésem alapján pedig sürgősen be kell számolnia arról, hogy tettek-e bármilyen lépést az ügyben, egyáltalán indítottak-e belső vizsgálatot a regionálisan kétmillió ember ellátásáért felelős intézményben?
  
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő