mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. május 28. 12:13

Kásler „extrája” a rezidenseknek: 24 ezer forintos fizetéscsökkenés márciusig visszamenőleg

Kásler Miklós néhány hete még azt nyilatkozta, azon gondolkozik, „hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni” az egészségügyi dolgozóknak. Mint kiderült ez az „extra” a rezidensek számára fizetéscsökkenést jelent, ugyanis a kormány eltörölte a 24 ezer forintos rezidens pótlékot. Ráadásul márciusig visszamenőleg, így valószínűleg az azóta kapott összegeket is vissza fogják fizettetni velük.

Így működik az egészségügy fideszes fejlesztése: Orbán Viktor bejelenti, hogy leszorították a harmadik hullámot a földre, majd újból megkezdik a spórolást az egészségügyi dolgozókon. A miniszterelnök már korábban kifejezte hogyan tekint az életmentő munkát végző rezidensekre azzal, hogy leinasozta őket, most azonban tettekben is megmutatja, hogy semennyire sem értékeli a helytállásukat.

A Fidesz ezzel az aljas politikájával megalázza azokat, akik éjjel-nappal emberfeletti teljesítményt nyújtva küzdenek honfitársaink egészségéért, életéért, ami rendkívül ártalmas.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a rezidens orvosok megalázását és vonja vissza a fizetéscsökkenést eredményező rendeletét!

Az MSZP a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában egy olyan hatékony egészségügyi ellátórendszer létrehozását kezdeményezi, amelyben minden egészségügyi dolgozó bérét növelni akarjuk úgy, hogy az fejezze ki megbecsülésüket, és tegye lehetővé számukra a tisztességes megélhetést.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő