mszp.hu | Belföld
2020. május 08. 17:01

Kásler megbukott: a magyarok bíznak a legkevésbé az egészségügyben az egész EU-ban

Kásler megbukott: a magyarok bíznak a legkevésbé az egészségügyben az egész EU-ban
Az Eurofound felmérése szerint az egész Európai Unióban a magyarok bíznak a legkevésbé az egészségügyi rendszerükben.

Ezen meg sem lepődhetünk, hiszen Kásler Miklós felel a területért, akinek személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az alulfinanszírozottságért, az alacsony fizetésekért, az alapellátás ideiglenes leállításáért, az elhalasztott orvosi beavatkozásokért, és mindezek következményeiért.
 
Nem javítja az emberek bizalomérzetét az sem, hogy a miniszter szórakoztató történetnek nevezte egy családapa és egy családanya értelmetlen halálát. Ahogyan az sem, hogy a mai napig a raktárakban állnak a védőfelszerelések, miközben még mindig folyamatosan megfertőződnek az egészségügyi dolgozók.
 
Az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat helyre kell állítani, ehhez pedig Káslernek mennie kell!
 
A magyar emberek életének és egészségének védelme érdekében pedig az MSZP azt követeli, hogy a kormány kezdje el a teljes lakosság azonnali tesztelését, az idősotthonoktól kezdve, az egészségügyön át, a munkahelyekig! Továbbá követeljük, hogy az egészségügyi dolgozók kapjanak béremelést, és végre kapják meg a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést.
 
Nyomást kell gyakorolni a Fideszre annak érdekében, hogy teljesítse ezeket a követeléseket, ezért az MSZP közvetlenül az emberekhez fordul, és online aláírásgyűjtésbe kezdett. Pártállásra való tekintet nélkül kérjük mindenkitől, aki egyetért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel is egyeztetett javaslatokkal, hogy aláírásával támogassa a petíciót.
 
https://mszp.hu/emberekvedelmeben
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok