mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. május 25. 12:28

Kásler miniszter elveszítette a józan ítélőképességét, rajta már nem segít semmilyen PR-kampány

Kásler Miklós szerint a kormány rendkívül pontosan döntött a járvány egész időszakában és egyetlenegy olyan esetet sem tud mondani, amit ne helyesen ítéltek volna meg.

A miniszter megkérdezhetné, hogy ugyanígy látják-e a dolgot azok a betegek és a családjaik, akiknek a kormány hibájából tavaly tavasszal át kellett élniük a kórházi ágyak embertelenül lebonyolított felszabadítását. Tényleg úgy gondolja, hogy helyesen jártak el azzal, hogy megtagadták a 100%-os táppénzt a koronavírus-fertőzöttektől, ami miatt rengetegen a tüneteiket eltitkolva jártak dolgozni? Az sem volt hiba, hogy az új egészségügyi jogviszony erőszakos áterőltetése miatt 5500 dolgozót hagytak távozni az egészségügyből?

Helyes döntés volt, hogy nem emelték meg az álláskeresési járadék összegét és időtartamát és így 3 hónap után mindenféle támogatás nélkül magukra hagyták a munkanélkülieket? Pontos helyzetmegítélés alapján zárták ki a szépségipari vállalkozókat a bértámogatásból, akiknek egy hónapig semmilyen bevételük sem volt?

A Fidesz rendkívül későn és rosszul reagált mind a járvány, mind a nyomában kialakult gazdasági válság állította kihívásokra és rengeteg olyan hibás döntést hozott, amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak. Kásler Miklós ezzel a kijelentésével pedig ismételten bebizonyította, hogy komoly probléma van az ítélőképességével, ami az egyik oka lehet annak, hogy az egészségügyért is felelős miniszterként - kormányzati szinten - kispadra került egy világjárvány idején.

A miniszter búcsúzója már így is túl hosszúra nyúlt, így ideje lenne az egyre kínosabb színjátékot gyorsan lezárni.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő