mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. február 06. 00:24

Kásler szerint minden adott a gyógyításhoz, mégis hazánkban halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben az egész Európai Unióban

Kásler szerint minden adott a gyógyításhoz, mégis hazánkban halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben az egész Európai Unióban
Kásler Miklós szerint Magyarországon minden feltétel adott a daganatos betegek gyógyításához.
Akkor csak azt kérdeznénk, hogy miért nem csinálják? Ugyanis az Eurostat szerint hazánkban halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben az egész Európai Unióban.
 
Valóban úgy sikerült elérni ezt a szörnyű eredményt, hogy egyébként minden feltétel adott a gyógyításhoz? Ha ez így van, akkor ez tragédia, ami ismét egyértelműen bizonyítja Kásler vezetői alkalmatlanságát.
 
Valószínűleg azonban a miniszter ismét hazudott, hiszen nemhogy a daganatos betegek gyógyításához nincsenek meg a szükséges feltételek, de még a sürgősségi és a háziorvosi ellátást sem tudják megszervezni és működtetni. Mindezek következménye pedig 46 ezer ember idő előtti halála évente. 
 
Az MSZP szerint az ilyen tragikus statisztikák után a Fidesznek nem a kórházi várók kifestésére kellene költeni 140 milliárdot, hanem inkább olyan reformokra, amelyekkel felszámolható az egészségügy válsága.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke