mszp.hu | Belföld
2020. május 20. 16:18

Kásleri egészségügy: a beígért juttatást még meg sem kapták, de a sunyi bércsökkentés már megérkezett!

Kásleri egészségügy: a beígért juttatást még meg sem kapták, de a sunyi bércsökkentés már megérkezett!
Nehéz szavakat találni arra a magatartásra, amit az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatban megenged magának az Orbán-kormány.

Mint emlékezetes az MSZP javaslatát elfogadva a kabinet 500.000 forint egyszeri bérkiegészítésről döntött azok számára, akik a vírus elleni küzdelem első vonalában harcolnak. Az egészségügyben dolgozók bérrendezését ez ugyan nem oldja meg, de egy világos üzenet a frontvonalban harcolók felé: „a hátország számít rátok, segítsetek, és mi tisztességgel megfizetjük az önfeláldozásotok árát.”
 
A kormány szavahihetőségére jellemző, hogy a két hónappal ezelőtti bejelentésből mi valósult meg: a májusra ígért 500.000 forintnak se híre, se hamva, viszont a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók bérét már csökkentették. Történik mindez akkor, amikor az egészségügyi dolgozók a „frontszolgálat” miatt, tömegével vesztették el a kényszerű másodállasból befolyó bevételeiket.
 
Ha mindehhez hozzáadjuk azt a tényt, hogy az idős- és betegellátásban résztvevő szociális dolgozók nem hogy egyszeri juttatást, egy ígéretet, de még egy köszönömöt sem kaptak a „keresztény kormánytól”, akkor már rátalálunk a megfelelő szavakra, de azt inkább nem írjuk le.
 
Kásler Miklós felel a területért, akinek személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az alulfinanszírozottságért, az alacsony fizetésekért, és mindezek következményeiért. Az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat helyre kell állítani, ehhez pedig Káslernek mennie kell!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok