mszp.hu | Belföld
2020. október 15. 16:26

Káslerrel együtt a csúcsminisztériumi rendszer is megbukott – önálló egészségügyi minisztériumra van szükség!

Káslerrel együtt a csúcsminisztériumi rendszer is megbukott – önálló egészségügyi minisztériumra van szükség!
Mindent elmond Kásler Miklós miniszteri alkalmasságáról, hogy még az orvosi múltja ellenére is elvették tőle már az egészségügy irányítását is, hiszen a szakmai szervezetek képviselői már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni.

Kásler a kinevezése óta folyamatosan bebizonyítja, hogy a rá bízott területek, mint a közoktatás, a kultúra és a szociális ügyek egyikéhez sem ért, most azonban elérte a miniszteri pályafutása mélypontját azzal, hogy már a sajátjai is úgy ítélik meg, hogy még a saját szakmájának területét sem képes kezelni.

Kásler bukása egyben azt is bebizonyítja, hogy az orbáni elképzelés, az egy ember által irányított csúcsminisztériumi rendszer a gyakorlatban is megbukott.

Az MSZP szerint az egészségügynek kiemelt prioritássá kell válnia, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel.

Így lehet biztosítani a megfelelő és biztonságos ellátást mindenki számára.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő