2012. február 08. 10:48

Kedves Emberek!

Tegnap Tállai András belügyi államtitkár, miután Mezőkövesden szeletelt kenyérrel és hólapátokkal várt minket, azt mondta: aki akar dolgozni, az önkormányzatoktól kap munkát.

Ma reggel 30-40 türelmetlen ember jelentkezett munkára a mezőkövesdi városházán. Tállai András ígérete után csak annyit kérdeztek: mikor tudják felvenni a munkát? Polgármesterük, Fekete Zoltán előbb azt mondta, lesz munka, majd a hivatal melegében bevallotta: ma nincs munka. Ezt viszont már nem volt hajlandó közölni a kintiekkel. Az a kérdés, hogy ki hazudott: Tállai András vagy Fekete Zoltán?

Tállai András meg akarta alázni az egyszerű embereket. 20 csomag, egykilós szeletelt kenyeret akart adni nekünk, és lapátot kínált, elhordani a havat. Azt mondta, hogy ne követeljük a munkát és a kenyeret, ő ad. A kenyeret tisztelettel elvettük, majd szétosztottuk a mezőkövesdi rászorulók között. A munkát felvettük, azzal, hogy az ezért járó munkabért az államtitkár ossza szét a kiskeresetűek között. A kétnapos gyaloglás utáni hólapátolást végül éjfél tájt hagytuk abba.

Teát is kínáltak Tállaiék. Csak egy ember (Megyaszai Sándor 36 éves informatikus) fogadta el közölünk, aki szintén jelentkezett havat lapátolni. Mint a munkára jelentkezők közül mindenkit, őt is megszondáztatták Tállai emberei. Nála egyedül mutatott alkoholt a szonda. Megyaszai nem ivott egy kortyot sem. Sem hétfőn, sem kedden.

Tállai András tegnap háromszor akart megalázni minket. A szeletelt kenyérrel azt akarta mondani, hogy mi potyalesők vagyunk. A munkalehetőség felajánlásával azt, hogy naplopók vagyunk. A leitatással azt, hogy alkoholista csőcselék vagyunk.

Tállai András nem fújt szondát, nem lapátolt havat. Csak szart.

Mezőkövesdet elhagytuk. Információink szerint a városháza előtt összegyűlteket hazaküldték.

135-ös kilométertábla, 3-as számú főút, 2012. február 8. 10:06

Tóth Imre és menetelő társai