mszp.hu
2015. május 30. 11:53

Kedves fideszes nagyurak!

Volt ez a kis pénteki zártkörű bulitok, amit azért csináltatok magatoknak, hogy jól megdicsérjétek egymást és a "Diktátort", hogy milyen ügyesek voltatok az elmúlt 5 és fél évben. Szerintem egy kicsit sem, de most nem ezt kommentálnám. 

Megint találkoztatok legnagyobb ellenségetekkel, amit úgy hívnak, nyilvánosság, és megkérdezett benneteket egy meglehetősen fontos kérdésről. Arról, hogy a sok ügyeskedés mellett az nem baj-e egy kicsit, hogy annyian hagyják itt Magyarországot, mint valami közepesen fejlett közép-ázsiai féldiktatúrát? Jó persze, nyilván hazudnék ha azt mondanám, azt vártam, hogy megköszönitek a kérdést, beismeritek hogy ezt csúnyán elrontottátok és mostantól azon lesztek, hogy ezt megoldjátok, de azért az egy kicsit meglepett, amiket mondtatok. Hogy nincs is kivándorlás, meg titeket egyébként nem is érdekel!
 
A külön kedvencem ma a kormányszóvivő volt közületek. Hogy nem is kivándorlók, csak vendégmunkások, és az egyáltalán nem baj, hogy külföldön dolgoznak, különben is, utalnak haza pénzt és az frankó. Szerintem te pedig ülj be a kocsidba, indulj el bármelyik borsodi vagy baranyai kisvárosba, és mondd ezt el azoknak a gyerekeknek, akik karácsony óta nem látták az apukájukat.
 
Nem akarok én állandóan jönni azzal, hogy félmillió több, mint ahányan 1956 után elmenekültek, meg hogy a Gyere haza, fiatal!-program egy rossz vicc, mert sajnos úgy sem értitek. Viszont minket ez rettentően zavar!
 
Kössünk üzletet. Bár minden, hazáját elhagyó magyarért sír a szívünk, de egy pár tucatot azért még el tudunk viselni: Menjetek ti el "vendégmunkásnak"! Tudjátok mit? Hívhatjátok akárhogy, kivándorlásnak, tapasztalatszerzésnek, gazdasági menekülésnek, vendégmunkának vagy üzleti útnak, mindegy - egyszerűen menjetek innen, és hagyjatok minket normálisan élni. Vagy legalább megélni! Mindenkinek jó lesz: Nektek nem kell állandóan szambázni a kínos kérdések elől, nekünk nem kell minden nap a hazugságaitokat hallgatni, a hatszázezer külföldre menekült honfitársunk meg elkezdheti végre a hazautat tervezni.

(http://index.hu/video/2015/05/29/kivandorlas_bevandorlas/)

 
Bárány Balázs,
elnökségi tag