mszp.hu | húsvét
2015. április 03. 10:58

Kellemes húsvéti ünnepeket!

„Íme, ez a Húsvét: a kivonulás, az ember átmenete a bűn, a rossz rabszolgaságából a szeretet, a jó szabadságára." - mondta Ferenc pápa. Ezzel az összefoglalással nyitja meg és teszi átérezhetővé számunkra mindazt a szépséget, belső értéket, amelyet a húsvét jelent. Az ünnep átélhetőségét azonban sokak számára akadályozza az ínség, a napi gondokkal való küzdelem. 

A húsvéti készülődés az elmélyülés időszaka: mindnyájunknak megadatik, hogy számot vessünk arról, hogy valóban megtettünk-e mindent azokért, akik segítségre szorulnak körülöttünk. Nemcsak másoknak, de magunknak is adunk, ha a szolidaritás érzetét cselekvő tettre váltjuk: szeretteinkért, közösségünkért, önmagukért teszünk hiszen, - ismét Ferenc pápát idézve -  a „közömbösség szédületébe” nem eshetünk bele.

Van tartozásunk, ezért is partneri kapcsolat kialakítására törekszünk a hazai egyházakkal. Mindnyájunk érdeke a nyitott, az elfogadó haza. Ennek megteremtésében segíthet bennünket, ha megértjük, hogy értékeink, így a közösség fontossága, a társadalmi felelősségvállalás, az ember védelme, az együttérzés és a szociális érzékenység összekötnek bennünket.

A Magyar Szocialista Párt nevében kívánom, hogy húsvét üzenete hassa át mindennapjainkat, és ennek szellemében teljesedjen ki mindnyájunkban a megértés és a tolerancia egymás iránt.

Boldog, békés húsvéti ünnepet kívánok Mindnyájuknak!


Tóbiás József