2012. június 06. 14:34

Képtelenség: Orbán 9 millióért fotóztatja magát

Orbán Viktor fotósának 9 millió forint közpénzt ad, miközben kormánya gazdaságpolitikája miatt az ország polgárai egyre nehezebben élik meg a mindennapokat, s a fideszesek azt üzenik a magyaroknak, hogy ”meg lehet élni 47.000 forintból”. Mire fel ez a kivagyiság?

A Fidesz-KDNP-kormány már érzi, hogy hamarosan vége a kétharmados hatalomnak és riadtan menekíti a közvagyont a saját zsebeikbe:
- állami földeket osztogatnak egymásnak,
- állami megrendelésekkel, pályázatokkal talicskázzák ki a közpénzeket a fideszes haveri cégeknek,
- a járások kialakításával és az államapparátus felduzzasztásával zsíros állásokat osztogatnak egymásnak.


Sőt, ma már ott tartanak, hogy a közfeladatokat ellátó cégek között is különbséget tesznek, így jutott zsíros állami megrendeléshez a TEK a MÁV Zrt.-től.

Mindeközben egy közrendőr vagy egy ápolónő a hivatalos létminimum alatti havi 70-80 ezer forint nettóért védi a nemzet polgárainak életét, a szerencsésebb közmunkás havi
47 ezerért ássa az árkot a tűző napon, a szerencsétlenebb polgártársunk pedig már csak alig három hónapig kapja az éhhalálhoz is kevés havi 22800 forint segélyét, majd munka híján a rokonok, barátok jóindulatán múlik az élete.

Erre mondta azt a miniszterelnök bal kezéül szegődött Lázár János, hogy ”akinek nincs semmije, az annyit is ér”, ami a fentieket figyelembe véve a Fidesz és a KDNP hivatalos álláspontja. Ők egymás zsebébe ügyeskedik ki a nemzet vagyonát, aki meg nem tudja ezt megtenni, ”az annyit is ér”. Ez a kormányzó pártok értékrendje.

Az MSZP szerint ez a szemlélet vezetett oda, hogy ma a létminimum alatt él 4 millió honfitársunk. Ezt a szemléletet fogja az MSZP eltörölni 2014-ben.

Török Zsolt,
szóvivő