2011. március 05. 09:01

Képzetlen embereket akar a Fidesz?

Pokorni Zoltán és a Fidesz Széll Kálmán terves víziója szerint 15 év lenne a kötelező oktatás korhatára, amit 9 osztályos iskolákkal szeretnének megoldani.

Ezzel csak az a gond, hogy a jelenlegi helyzettel szemben ez a koncepció már 15 évesen arra a munkaerőpiacra tolna gyerekeket, ahol már most drasztikusan emelkedő munkanélküliséggel küzd az ország, és ez különösen hangsúlyos a képzetlen munkaerő tekintetében. Alulképzett gyerekeket akar a Fidesz termelni, hogy ezek a képzetlen emberek alkossák Magyarország jövőjét?

Évszázadokon át harcoltunk a gyermekmunkaerő megszűntetéséért, erre most a Fidesz olyan koncepcióval áll elő, amivel megnyitja az utat a 15 éves, felkészületlen, növésben, fejlődésben lévő gyermekek számára, hogy a munkaerőpiacra lépjenek. Ez a szemlélet a XIX. század végén is már elítélendő volt, de most már a XXI. században vagyunk.

Ezzel a koncepcióval azt üzeni a Fidesz a magyar polgároknak, hogy az iskolázatlanságot támogatja, hiszen aki tovább akar tanulni, annak fizetnie kell. Ezzel a kiskeresetű családok gyermekek százezreinek és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tízezreinek sorsát bélyegzi meg és konzerválja életkörülményeiket. Tehát a Fidesz koncepciójának folytatását látjuk: a szegényektől elvesz, a gazdagoknak ad.

Az MSZP elutasítja ezt a szemléletet, mivel mindig is a modernizáció, a fejlődés és ennek megfelelően az oktatás támogatásában, fejlesztésében látja Magyarország jövőjét.

Kormos Kata,
szóvivő