2012. január 16. 14:52

Kérdések a kormányhoz

Igen Tisztelt Kormány!

Hol az ígért munkahelyteremtés?
Hol a biztos jövő?
Hol a biztos megélhetés?
Hol a garantált életpálya?
Mi lesz veled Magyarország, ha fűnyíró elven 6700 embert elküldenek a közszférából?
Mi lesz veled Magyarország, ha közszolgák nélkül maradsz?
Mi lesz veled állampolgár, ha ügyes-bajos dolgaidat nem lesz, aki szakszerűen elintézze?
Tisztelt kormány, átgondolta a tervezett intézkedés következményeit?
Tisztelt kormány tudja-e, hogy hány családot tesz tönkre az átgondolatlan intézkedésével?
Tudja-e tisztelt kormány, hogy a beígért életútpálya üres maszlag marad, ha azt nem töltik meg tartalommal?
Tisztelt kormány, tisztában van a munkaerőpiaccal?
Tudja-e tisztelt döntéshozó, hogy ma nem, vagy alig lehet elhelyezkedni a versenyszférába? Vagy tán a közszférából elbocsátott munkatársakból földönfutókat akar faragni, akik közmunkából és segélyekből élnek, ezzel is terhelve a költségvetést?


Az MSZP Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozata határozottan tiltakozik a közszférában tervezet 6700 dolgozó elbocsátása ellen.

Nem lehet indok a gazdasági válság, pláne ott, ahol a tisztségviselők Magyarország felemelkedéséért a lakosság érdekében dolgoznak napi 10-12 órát. Nem lehet indok a válság, hiszen a kormány immár több mint 100 államtitkárt nevezett ki, újabb vazallusainak utalt ki milliós szolgálati autókat, és milliós jutalmaiktól hangos naponta a sajtó. Nem lehet engedni, hogy a közigazgatásban dolgozók úgy végezzék felelősségteljes munkájukat, hogy rettegjenek az elbocsátástól. Ez az ügyek megoldásának elhúzódásához vezet, ami senkinek sem állhat érdekében, pláne most, amikor az Orbán-kormány által okozott pénzügyi válság a nyakunkat szorongatja.

Munkahelyteremtő beruházások állnak azért, mert az ügyintézés lassú és körülményes. Az engedélyek hiányában nem tud a vállalkozás hitelt igényelni. A munkahelyteremtés elmaradása akadályozza Magyarország felemelkedését, a válságból való kijutását.

Elképesztő cinizmus, ahogy a létszámleépítést kommunikálják. A Munkás és Érdekképviseleti Tagozat számára elfogadhatatlan az az érv, hogy a munkafolyamatok nagy részét számítástechnikai eszközök segítségével modernizálták és gépiesítették.  A szakértelmet nem lehet semmilyen segítő eszközzel pótolni!

A modern kütyük csak elősegítik a pontos és gyors munkavégzést. A közszféra nem egy termelő üzem, ahol a szalagrendszer optimalizálja a munkafolyamatokat.

Nem egy betanított munka, amit végeznek mindnyájunk érdekében.

Ez az elbocsátási hullám megengedhetetlen és elfogadhatatlan.

A Tagozat tiltakozik minden meggondolatlan, a munkavállalókat sújtó elbocsátás ellen!
A Tagozat kéri és követeli a kormánytól ígéreteinek betartását, hogy kezdje el a munkahelyteremtés programjának beindítását és végig vitelét. Itt az idő! Vagy már el is múlt…

Szabadkai János,
az MSZP Országos Munkás Tagozatának alelnöke