mszp.hu | Belföld | fogyatékossággal élők útdíj
2015. január 16. 14:10

Kérdések Balog Zoltánhoz

Az útdíjrendszer kiterjesztésével nem csak a személyautóval közlekedők életét nehezítette meg a korrupt kormány. A D1-es kategóriába tartozó járművekre kivetett pluszadó elsősorban a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára jelent brutális érvágást, de a szociális szférában tevékenykedő támogató szolgálatokat is lehetetlen helyzetbe hozta.

Az MSZP továbbra is az útdíjrendszer kiterjesztésének eltörlését követeli! Azt várjuk a kormánytól, hogy egyetlen utat se tegyen fizetőssé, amelyen január előtt nem kellett fizetni.

Pláne elfogadhatatlan a támogató szolgálati gépjárművek matricadíjának brutális, esetenként öt-hatszoros megadóztatása. Balog Zoltán vasárnap este a nagy nyilvánosság előtt tett ígéretet arra, hogy mozgásában súlyosan akadályozott 150 ezer ember számára megnyugtató megoldást terjeszt a kormány elé.

Ezért kérdezzük: téma volt-e a kormány legutóbbi ülésén egyes D1-es kategóriába sorolt járművek matricadíjának eltörlése? Ha igen, döntöttek-e a nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és szociális támogató szolgálatot teljesítő kisvállalkozások útidíjmentességéről? Ha igen, milyen határozatot hoztak?

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke